Perunasoseen jämiä hyödyntäen...
Sämpylät/suolaiset sarvet
5 dl lämmintä vettä
1½ pss kuivahiivaa
n.3 dl perunasosetta
1-1½ tl suolaa (laitoin isomman mukaan ja oli kerrankin ihan hyvä suola...suola välttävät laittakaa pienempi määrä)
2 dl kaurahiutaleita
75 g sulatettua rasvaa haaleana
vehnäjauhoja -> niin että saat aikaiseksi pehmeän taikinan.
Kohota hiivataikina lämpimässä paikassa. Leivo sämpylöiksi tai sarviksi. Kohota leivonnaiset. Voitele halutessasi ( vesi, maito, kananmuna, piimä) ja koristele. Paista 200-225 asteisessa uunissa 15-20 min leivonnaisen koosta riippuen.
Minä tein tällä ohjeella 10 kpl isoja sämpylöitä ja 8 kpl isoja ruokaisia kinkku-juustosarvia.
Minä laitoin isojen sarvien täytteeksi jokaiseen 2 siivua pippurikinkkua ja juustoraastetta ja vielä päällekkin juustoraastetta. Voidellut en millään ennen paistoa.
Sämpylät olivat hyviä ihan tällaisenaankin ilman mitään päällyksiä/täytteitä.
Kommentit