IMG_20231231_144114_edit_393270508777895

Minä valmistin tämän ruoan kuhafileistä, mutta tokihan ruokaan voi käyttää muutakin kalaa.  Tehään ehottomasti uudemman kerrankin pian. Silloin voisin sen verran muuttaa ohjetta, että suolaisin kalat jo etukäteen tekeytymään jääkaappiin. Kermakastikkeen voi jokainen titenkin maustaa omien mieltymysten mukaan. Ite halusin tähän ehottomasti jotain vihreitä höytyviä (siis tilliä ja kevätsipulia) antamaan väriä. Meillä tämä maistui oikein hyvin kaikille syöjille.

Kuhaa kermakastikkeessa

(3 annosta)

3 kpl annospalaa kuhafileitä (noin 300 g fileitä)

rasvaa kalojen paistamiseen (käytin voita)

suolaa kalojen maustamiseen

 

noin 3 dl (ruoka)kermaa

suolaa (sorry, mausteiden määriä en ollut merkannut ohjeeseeni)

sitruunapippuria (tai mustapippuria)

sinappia ihan pieni töräys

tilliä reilusti

kevätsipulia

sitruunamehua

Valmistaminen

Paista kalat suht kuumalla paistinpannulla vähässä rasvassa kypsiksi. Tähän menee ihan muutama minuutti. Ripottele kaloille suolaa. Nosta kalat pois pannulta. Lisää pannulle kerma ja mausteet ja  anna kastikkeen kiehua ilman kantta (redusoitua) kunnes kermakastike on sakeampaa. Tarkista maku. Lisää kalafileet pannulle varovaisesti lastalla nostaen/liuuttaen ja anna niiden kuumentua kastikkeessa. Nostele lusikalla kastiketta kalojen päälle. Kaloja ei kannata enää tässä vaiheessa yrittää kääntää pannulla, etteivät palat rikkoonnu. Tarkista vielä kastikkeen maku. ja sitten heti vaan syömään.

IMG_20231231_141309_edit_393366287826712

Kalat paistumassa.

IMG_20231231_142248_edit_393346614810105

Kermakastike redusoituu/kiehuu kasaan. Maku voimistuu ja sakenee.

IMG_20231231_142458_edit_393326409435946

Kalat menevät takaisin soosiin lämpenemään.

IMG_20231231_142721_edit_393298422517988

Varovainen lämmitys ja kalojen valelu kastikkeella.

IMG_20231231_140751_edit_437536181252519

Kuha-aterian alkuun syötiin tällaiset salaatit. Tuo keltanen on säilykepersikkaa.