IMG_20210329_163444.jpg

Näiden minusta herkullisten rahkapullien ohje löytyy täältä.

Linkin takana oleva ohje on suuri. Tein eilen pienennetyn version päällyksestä, koska tein samasta ihan tavallisesta pullataikinasta muitakin pullia.

Kolmelle pellilliselle eli 3x12 pullaan tein täytteestä kolmanneksen ja stroisseliseoksesta puolikkaan määrän ja määrät olivat just passelit, kun päällyksiä laittaa reilusti.

Tässäpä ohjeet valmiiksi laskettuina:

36 pullaan täyte:

140 g maitorahkaa

170 g voita pehmeänä

140 g sokeria

65 g vaniljakreemijauhetta

2 tl vaniljasokeria

-> kaiki vaan sekoitetaan kunnolla sekaisin. Jos täyte on rakeisen näköistä, lämmitä seosta ihan vähän esim mikrossa ja vatkaat tasaiseksi. Rasvan pehnmeydestä ja käytettävästä vaniljakreemijauheesta riippuen, voi joskus joutua tekemään niin.

36 pullaan reilu stroisseliseos pinnalle:

50 g kovaa voita

50 g sokeria

100 g vehnäjauhoja

-> ainekset nypitään sormin ryynimäiseksi tai surrautetaan koneella muruksi.

IMG_20210329_151715.jpg

Stroisseliseoksen kun laittaa rahkatäytteen täälle, kannattaa ihan kunnolla painaa täytettä matalammaksi (minä tein ihan käsin), niin täyte pysyy paremmin pullan kohotessa uunissa.

IMG_20210329_164036.jpg

Liian kuiviksi ei kannata näitäkään pullia paistaa. Vähän voi täyte tursua paiston aikana, vaan ei se ole niin vaarallista.