CIMG0840.jpg

Kun ei haluttu päättää, kumpaako pannaria tehdään, niin tehtiin samalle pellille kumpaakin. Tavallista pannaria ja jouluomenien jatkojalostuksena omenapannaria. Nykyisin pitääkin muistaa hieman suurentaa ohjeita, kun uuden uunin pellit ovat sen verran isompia. Minä tein tällä kertaa 8 dl nestettä, vaan jatkossa teen kyllä ainakin 9 dl nestettä pannaritaikinan. Sekin kun riippuu mitä pannaria tekee ja millaisesta pannarista tykkää.

CIMG0825.jpg

Pannari

(pellin koko 33 x 40 cm, ensi kerralla laitan 9 dl nestettä)

8 dl täysmaitoa

4 ½ dl vehnäjauhoja (jauhoja tässä siis vähän enemmän mitä peruspannarissa, omenan takia)

3 isoa kananmunaa

2 rkl sokeria

1 tl suolaa

40-50 g voita sulatettuna

Omenapannariin 2 isoa omenaa pieninä kuutioina tai karkeana raasteena/kok pelti + päälle kanelia ja sokeria

Valmistaminen

Vatkaa maidon sekaan jauhot, mausteet ja munat. Laita rasva seokseen sulaneena tai laita rasva uunipannulle ja sulata uunissa ja kaada taikina sen päälle. Anna taikinan tekeentyä puolisen tuntia, jos on aikaa.

Minä käytän leivinpaperia pellillä pannarin alla.

Jos teet omenapannaria; kuori isot omenat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi tai kuutioi oikein pieniksi. Ripottele taikinalle tasaisesti. levitä kanelia ja sokeria päälle.

Paista pannari 200 asteisessa tavallisessa tasalämpöisessä uunissa keskitasossa 30-35 min. Kurkkaa paperin läpi pohjallekkin, että on kunnon paistopinta. Anna pannarin levätä hetkinen ja leikkaa se sitten annospaloiksi.

CIMG0828.jpg

Täsät näkee hyvin miten eri tavalla taikina käyttäytyy uunissa, kun on omenaa osassa. Omenaton puoli meinasi kumpuilla pois pelliltä. Ehken ihan pikkasen enmmän olis voinu olla jauhoja.

CIMG0832.jpg

Omenapannaripalat loppuivat meillä ensin.