CIMG3095-normal.jpg

Näiden herkullisten suolaisten sarvien ohjeen otin Leena-muori leipoo blogista..... pikkasia muutoksia tein ohjeeseen. Kurkatkaas linkistä Leenan alkuperäinen ohje.

Osan sarvia tein pelkällä juustoraastetäytteellä ja osaan laitoin  kinkkusiivuja+ juustoraastetta. Kaikkiin laitoin vielä juustoraastetta ihan reilusti päälle, jotta tulee makua....eihän juustoa voi olla koskaan liikaa, eihän?

Näin minä tein sarvet...

Juustosarvet/kinkkusarvet

(40 kpl) 

6 dl maitoa

50 g tuorehiivaa

1½ tl suolaa

vehnäjauhoja (noin 1,1 kg... pehmeä hiivataikina)

250 g sulatettua voita (haaleana)

Täyte: kinkkua ( käytin ohuen ohuita kinkkusiivuja 2 kpl/sarvi), juustoraastetta...tai kumpaakin tai mitä nyt jokainen haluaakaan laittaa suolaisten sarvien täytteeksi

Voiteluun: 1 muna

Koristeeksi: juustoraastetta, unikonsiemeniä, seesaminsiemeniä tms.

Lämmitä maito haaleaksi, lisää hiiva ja suola -> sekoittele kunnes hiiva on liuennut. Lisää jauhoja ja alusta pehmeä tasainen hiivataikina. Lisää sulatettu haalea rasva alustamisen aikana taikinaan. Kohota taikinaa peitettynä lämpimässä paikassa hetkinen...esim. 15 min. Hiero taikinasta tanko jauhotetulla pöydällä ja jaa se 5 yhtä suureen osaan. Kaulitse jokainen osa pyöreäksi ohueksi levyksi ja jaa se 8 osaan. Laita täyte kolmioiden leveämpään puoleen ja rullaa täytepuolesta alkaen sarveksi. Laita sarvet pellille liitoskohta alas, niin sarvet pysyvät kiinni kohoamisen ja paiston aikanakin. Kohota sarvet. Voitele munalla (vatkaa rakenne ensin rikki) ja koristele sarvet. Paista sarvet noin 225 asteisessa uunissa noin 15 min. Varo paistamasta sarvia turhan kuiviksi.

CIMG3108-normal.jpg

Jokaisessa kookkaassa sarvessa on 2 ohuen ohutta kinkkusiivus ja juustoraastetta sisällä ja paaaaljon juustoraastetta päälläkin.

CIMG3102-normal.jpg

Osaan sarvia laitoin täytteeksi pelkästään juustoa ja sitä samaista päällekkin reilusti.... näitä sarviahan voisi täyttää kylminä leikkeleillä, erilaisilla tahnoilla, kasviksilla....jos kaipaa lisämakua ja vaihtelua tavalllisiin juustosarviin. Mää tykkäsin näistä ihan tällaisinaan...

CIMG3113-001-normal.jpg

Olipas hyviä. Tehään ehottomasti toistekkin....