Tämän ohjeen otin Kirsin keittiössä-sivuilta ja hän kirjoitti blogissaan ottaneensa sen Riikan ruokaohjeet-sivuilta....... ja varmaan moni muukin on tätä tehnyt ja liittänyt blogiinsa. Minä osoitan kiitokset Kirsille ja Riikalle ja ..... hyvästä, maukkaasta ohjeesta
Kahvikissan banaanileivokset
( pellillinen)
Pohja:
300 g margariinia tai voita
4 dl sokeria
5 munaa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
4 tl kanelia
2 tl inkivääriä
4 banaania (laitoin 3 isoa)
1 dl vahvaa kahvijuomaa
Kirsin vinkistä laitan tähän kuorrutuksen ainesuhteet suurennettuna, jotta riittää vähän paksumpi kerros koko pellilliselle. ( alkup. ohje 4 dl + 4 rkl)
Kuorrutus:
noin 8 dl siivilöityä tomusokeria
noin 8 rkl kahvia
Koristeeksi:
kahvinpapumakeisia tai jotain muita suklaakoristeita ( minä laitoin suklaaströsseleitä)
Vaahdota rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää taikinaan soseutetut banaanit yhdessä jäähtyneen kahvin kanssa. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 175 - 200 asteisessa uunissa n 25 minuuttia.Kokeile kypsyyttä esim. hammastikulla ja jos tikkuun vielä tarttuu taikinaa niin jatka kypsentämistä. Anna pohjan jäähtyä.
Sekoita notkea kuorrute siivilöidystä tomusokerista ja kahvista ja levitä se kakkulevylle. Ripottele koristeet heti levylle. Anna kuorrutuksen jähmettyä ja leikkaa sitten haluamasi kokoisisksi paloiksi neliö/suorakaide/kolmio.
Tässä kuva paistuneesta pohjasta. Nuo valkoisen pienet "klöntit" on vaan banaania. Tilsin banaanit haarukalla ja jotkut jäivät vähän isommiksi. Ei haittaa!
Tässä leivoslevy jo kuorrutettuna ja koristeltuna jähmettymässä.
Nämä kahvikissan banaanileivokset maistuivat todella hyvälle. Pohja on oikein mehevää, kunhan ei paista sitä liian kuivaksi.Minä leikkasin pellin kokoisen leivoslevyn 25 leivokseen... ja olivat vieläkin aika isoja.
Kommentit