Ties kuinka mones kaalilaatikko-ohje tämä on blogissani, vaan laitanpa tämänkin tänne talteen...

Vanhimman siskoni tuliaisina tuoma uunivuoka on osoittautunut oikein passeliksi ja mieleiseksi, vaikka vihreä onkin

Tämä oli hyvää laatikkoa, vaikka itse sanonkin.... yritin olla kypsentämättä sitä liian kypsäksi, jotta kaali ei kokonaan hajoaisi...

 

Kaalilaatikko

n. 1 kg valkokaalia + 1-2 dl vettä + lihaliemikuutio

400 g naudan  jauhelihaa

1½  tl suolaa

1 tl aromat-seosta

2 tl kuivattua meiramia

1 tl paprikajauhetta

2 maustemittaa rouhittua mustapippuria

½ dl siirappia  ( tällä määrällä ei tule makeaa laatikkoa)

2 isohkoa sipulia

1 dl raakaa puuroriisiä + vettä keittämiseen -> keitettyä riisiä n. 3 dl

2 dl ruokakermaa

3 dl rasvatonta maitoa

2 isoa munaa

Hienonna valkokaali ( jätä kova kantaosa pois) ja pehmitä sitä kattilassa vähässä vesi-lihaliemiseoksessa kannen alla välillä sekoitellen 10 - 15 min. Keitä samanaikaisesti riisi lähes kypsäksi kattilassa vedessä. Paista jauheliha ja sipulit paistinpannulla. Yhdistä kattilaan kaaliseoksen sekaan  lihaseos, keitetyt valutetut riisit ja kaikki mausteet , sekoita seos hyvin ja kaada se uunivuokaan. Sekoita muna-maito-kermaseos ja kaada sekin vuokaan, sekoita. Ota seosta esim kahvikuppiin ja kypsennä mikrossa -> maistele ovatko maut mieleiset. Kypsennä laatikkoa n. 200 asteisessa uunissa noin tunnin verran.

Esim. täältä ja täältä löytyy aikaisemmin postaamiani ohjeita hieman erilaisiin kaalilaatikkoihin.