CIMG0312-001.jpg

Pitkäksi venähtäneen blogitaukoni aikana tein ystävien pyynnöstä soikeita kinkkupiirakoita pariinkiin otteeseen.

Näiden alkuperäinen nimi on täytetyt leivät ja ohje on Kaarina Roinisen. Täytevaihtoehtoja ohjeessa on joko jauheliha- tai kinkkutäyte, joista jälkimmäinen on meillä ja ystäväpiirissäni ehdottomasti suositumpi.

Jos teen näitä isomman määrän, teen täytteen jo edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin, niin pääsee heti aamusta taikinan tekoon ja pian onkin jo eka pellillinen uunissa. reunojen voitelusta olen myös luopunut. Jauhoiksi laitan puolet vehnäjauhoja ja lisäksi hiivaleipäjauhoja tai sämpyläjauhoseosta.

Muokattu ohje  löytyy täältäSorry, ettei linkki toiminut. Nyt pitäs aueta.

CIMG0314.jpg

Kahdessa yläpuolella olevassa kuvassa on  hyvin kookkaita soikeita piirakoita. Olen joskus tehnyt näistä pyöreitä piirakoita, mutta ei ne olevinaan olleet ollenkaan samanoloisia, joten meillä näistä pitää tehdä soikeita.

Sen verran olen nykyisin nopeuttanut tekemistä, että laitan kaiken juustoraasteen täytteen sekaan, enkä siis laita enää jokaiseen piirakkaan yksitellen pinnalle juustoraastetta. Myöskään näkyville jäävää reunaa en enää nykyisin voitele munaseoksella.

Toisella kertaa tein tarkoituksella huomattavasti pienempiä kooltaan. Muuten ihan sama ohje. Näissäkään ei ole enää laitettu juustorastetta päälle, vaan juustoa on sekoitettu reilusti muiden täyteainesten kanssa "mössöksi".Jos täytettä sattuisi jäämään, saa siitä helpolla kaikenlaisille leipäviipaleille tehtynä lämpimiä leipiä. Täytteen voi myös halutessaan pakastaa. Minä yritän aina loppua kohden tähdätä niin, että pohjat ja täyte menis tasan. Jos pohjia jää, voi ne paistaa sämpylöiksi.