Pullaa tein reissua varten ja tällä kertaa ihan vaan pitkopullaa. Ja tälläisen pienen taikinan taasen... pitkotaikinahan saa olla pikkasen tiiviimpi/kovempi mitä pikkupullataikina. Ohjeella ei tule mitenkään kauhean makeaa pullaa, joten makean persot voivat laittaa sokeria vaikka vähän enmmänkin taikinaan ja tokihan koristesokerikin antaisi lisämakeutta.
Pullataikina (4 pitkoa)
6 dl vettä (tai maitoa)
50 g tuorehiivaa
2 dl sokeria
1½ tl suolaa (käytän hienoa merisuolaa)
1 kukkura rkl kardemummaa
1 muna
150 g rasvaa (voita/margariinia)
puolikarkeita vehnäjauhoja
Voiteluun 1 muna
Koristeluun pinnalle mantelilastuja ja/tai (rae)sokeria
Kohonneesta pullataikinasta hieroin pitkot tämän ohjeen mukaan. Tokihan voi käyttää muita letitystapojakin.... tässä helppo neljällä letitys vain kiertämällä ja tässä toinen tapa.
Ja sitten vaan....
Pitkojen hyvä kohotus peitettynä. Munalla voitelu ja koristeiden laitto pintaan. Paisto 175-200 asteisessa uunissa 20-25 min mm. pitkon pulleudesta ja uunin lämpötilasta riippuen.
Mantelilastuja laitoin yksistään pitkojen koristeeksi, sillä nämäkin pitkot menevät pakastimeen ja sieltä sitten reissuun otetaan mukaan... inhoan sitä pehmiävää/sulavaa sokeria pullien päällä, mikä väkisinkin tapahtuu kun pullat sulavat päällekkäin muovipusseissaan.... siksi tällä kertaa vain mantelia päälle, jotta pitkot olisivat nätimpiä vielä tarjoiluhetkelläkin.
Ohjeella tulee 4 kpl tavallisen uunin pellillä paistumaan mahtuvia pitkoja.... eli siis 1½ dl nestettä/pitko.
Kommentit