Ihan peruskakkua..... tällä kertaa kuitenkin nesteisen murokakun ohjeella tehtynä. Tällä ohjeella tulee hieman erilainen rakenne kakkuun kuin perinteisellä murotaikinalla.

1133197.jpg

Tiikerikakku

200 g rasvaa

200 g sokeria

4 munaa

250 g vehnäjauhoja ( 1 dl = n. 65 g)

2 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliini tai vaniljasokeria

0.75 dl maitoa

tiikeriraitaan:

2 rkl kaakaojauhetta

2 rkl maitoa tai kermaa

Valmistaminen:

- vatkaa rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi

- lisää puolet munista, maito ja puolet keskenään sekoitetuista kuivista aineksista ja sekoita rivakasti taikinaksi

- lisää loput munat ja kuivat ainekset ja sekoita taikinaksi

- ota kolmas osa taikinasta eri kulhoon ja sekoita siihen tiikeriraitaan tuleva kaakao ja maito

- laita voideltuun vuokaan ensin vaalea, sitten kaakaotaikina ja taas vaalea taikina

- nostele tai pyöräytä haarukalla halutessasi taikinoita hiemna sekaisin, itse en tee tätä vaan minusta kakkuviipaleeseen tulee ihan riittävän kaunis kuvio ilmankin

- paista kakku noin 2 litran voidellussa (jauhotetussa) vuoassa 150 - 170 asteen uunissa noin 1 tunti. Tarkista kakun kypsyys. Jäähdytä hieman ja kumoa.