CIMG0945.jpg

Pullapäivänä leivoin myös tällaisia täytettyjä pullia. Aikaa tekemisessä menee hieman enemmän, mitä jos nämä tekisi punnuspullan tyylisenä pyöreistä pullista. Vaan ihan ulkoreunuksen koristeellisuuden takia, tykkään näitäkin aina joskus tehdä.

Jääkaapissa oli vielä Ylivieskasta Justus-myymälästä ostettua greippi-ananastäytettä, jota päätin käyttää pulliin. Mikä tahansa (paistonkestävä) täyte/marmeladi käy. Vaniljakreemistä ei sen enempää. Sen rakenne ei vissiin tykänny kermalisästä. Vaniljakreemijauheenkin ostin Justuksesta ja jostain syystä siitä tuli ihan liian sakeaa ohjeella tehtynä. Mulla oli aukaistu kermapurkki, joten laitoin sitä löysykkeeksi. Ennen paistoa oli ihan ok näköistä, vaan paistetussa ei niinkään nätti. En ruvennut sitä tomusokerilla kuitenkaan peittelemään, koska näitähän nyt sattuu. Ihan kotipulliksi kuitenkin tarkoitettuja. Kaikki pullat tulivat syötyä, eikä kukaan ainakaan ääneen valittanut ja kysellyt mitään.

CIMG0918.jpg

Kierteiset marmeladi-kreemipullat

Pulliin tarvitaan ihan tavallista kohonnutta/levännyttä pehmoista maukasta pullataikinaa.

Taikinasuikaleiden täytteeksi voisulaa/pehmeää voita ja sokeria + vaniljasokeria.

Täytteeksi paistonkestävää marmeladia/täytettä ja vaniljakreemiä (tein kreemin 1 dl jauhetta + 2½ dl nestettä ja sitä jäi vähän 20 kpl pullasta)

Pullien voiteluun kananmunaseosta ja koristeeksi vielä raesokeria

Valmistaminen

Kaulitse kohonnut taikina suorakaiteen malliseksi (minulla oli levyn korkeus 32 cm), levitä rasvasulaa koko levylle ja sokereita levyssuunnassa puolelle. Taita levy kahtia. leikkaa noin 2 cm suikaleiksi. Tee suikaleisiin kiereitä ja muotoile pyöreäksi kierrepullaksi.

(Täältä löytyy kanelikierrepullien tekemisestä kuvia, jos ei saa sepustuksesta selvää. Näihin tehään pulla samoin, ilman kanelia vaan.)

Kohota pullat hyvin.(peitettynä, lämmin vedoton paikka)

Paina pullien keskelle pienellä lasilla tms tai ihan sormin iso syvennys täytteitä varten.

Voitele pullat kananmunaseoksella (laitan pienen tilkan vettä sekaan).

Annostele täytteet syvennyksiin joo ihan vaan lusikoilla tai laita täytteet pursotinpusiin ja pursota pullille. Isompi määrä on nopeampaa ja siistimpää pursottaa. Ripottele vielä raesokeria pullaosien päälle.

Paista pullat 225 asteisessa tavallisessa uunissa tasalämmöllä 12 -15 minuuttia. Pullat ovat litteämmän mallisia, joten kypsyvät nopeammin mitä esim pullea korvapuusti.

CIMG0929.jpg

CIMG0940.jpg

Näitä tehään pian lisää, jospa sitten kreemikin tulis kauniimpaa. Ja voihan kreeminkin tietty tehä ite alusta lähtien.