Viime sunnuntaina tehtiin taas tällainen meidän mileleinen nopeatekoinen ateria, että ehtittiin kattomaan formuloita.
Ylemmässä kuvassa on minun annos ja siinä on lehtipihvistä vain puolisko. Lisäkekastikkeen virkaa toimittanutta sipuli-mustapippurijuustokastiketta tehään taatusti uudemmankin kerran. Olin tekemässä toisenlaista pippurikastiketta, mutta kun halusin aterialle myös paistettua sipulia, päätin yhdistää ainekset samaan.
Pakastimien tyhjennys jatkui....lohkoperunat ovat pakasteversioita ja kypsennettiin airfryerissä. Mausteen vain suolaa ja mustapippuria.
Lehtipihvejä nuijin paljon ohuemmiksi ja paistoin voi-öljyseoksessa oikein kuumalla pannulla, kun kaikki muu oli jo valmiina. Mausteena pihveissäkin vain suola ja mustapippuri pikaisen paiston jälkeen.
Tästä kastikkeesta tykättiin kovasti ja se on todella helppo- ja nopeatekoinenkin. Sopii kastikkeeksi vaikka mille ruoalle.
Sipuli-mustapippurijuustokastike
1 iso keltasipuli kuorittuna ja leikattuna ohuksi lohkoiksi/puolirenkaiksi
rasvaa sipulien freesaamiseen
2 dl kermaa/ruokakermaa
noin ½ pkt mustapippurituorejuustoa (tällaista missä on pinta ihan pippurirouheen peitossa pirkka TAI tätä. Minulla oli jälkimmäistä ja laitoin ihan vähän yli ½ pkt juustoa)
ripsaus suolaa ja soijakastiketta
(sipulin vihreitä varsia hienonnettuna, jos haluaa laittaa)
Freesaa sipuli paistinpannulla. Lisää kerma ja juusto ja mausteet ja anna kastikkeen/muhennoksen kiehua/hautua noin 5 minuuttia ilman kantta. Serkoita välillä.(Lisää hienonnettu vihreä sipuli.) Tarkista maku ja sakeus. Jos kastikkeesta sattuisi tulemaan turhan sakeaa,loraus maitoa tai vettä pelastaa rakenteen.
Alkuun syötiin pieni salaatti.
Kommentit