IMG_20210509_154715.jpg

Viime sunnuntaina tehtiin taas tällainen meidän mileleinen nopeatekoinen ateria, että ehtittiin kattomaan formuloita.

Ylemmässä kuvassa on minun annos ja siinä on lehtipihvistä vain puolisko. Lisäkekastikkeen virkaa toimittanutta sipuli-mustapippurijuustokastiketta tehään taatusti uudemmankin kerran. Olin tekemässä toisenlaista pippurikastiketta, mutta kun halusin aterialle myös paistettua sipulia, päätin yhdistää ainekset samaan.

IMG_20210509_154507.jpg

Pakastimien tyhjennys jatkui....lohkoperunat ovat pakasteversioita ja kypsennettiin airfryerissä. Mausteen vain suolaa ja mustapippuria.

Lehtipihvejä nuijin paljon ohuemmiksi ja paistoin voi-öljyseoksessa oikein kuumalla pannulla, kun kaikki muu oli jo valmiina. Mausteena pihveissäkin vain suola ja mustapippuri pikaisen paiston jälkeen.

IMG_20210509_154358.jpg

Tästä kastikkeesta tykättiin kovasti ja se on todella helppo- ja nopeatekoinenkin. Sopii kastikkeeksi vaikka mille ruoalle.

Sipuli-mustapippurijuustokastike

1 iso keltasipuli kuorittuna ja leikattuna ohuksi lohkoiksi/puolirenkaiksi

rasvaa sipulien freesaamiseen

2 dl kermaa/ruokakermaa

noin ½ pkt mustapippurituorejuustoa (tällaista missä on pinta ihan pippurirouheen peitossa pirkka TAI tätä. Minulla oli jälkimmäistä ja laitoin ihan vähän yli ½ pkt juustoa)

ripsaus suolaa ja soijakastiketta

(sipulin vihreitä varsia hienonnettuna, jos haluaa laittaa)

Freesaa sipuli paistinpannulla. Lisää kerma ja juusto ja mausteet ja anna kastikkeen/muhennoksen kiehua/hautua noin 5 minuuttia ilman kantta. Serkoita välillä.(Lisää hienonnettu vihreä sipuli.) Tarkista maku ja sakeus. Jos kastikkeesta sattuisi tulemaan turhan sakeaa,loraus maitoa tai vettä pelastaa rakenteen.

IMG_20210509_154726.jpg

Alkuun syötiin pieni salaatti.