Silloin kun oma olotila on sellainen, ettei oikein ruoka maistu, teen useinkin itselleni salaatin lounasruoaksi.
Varsinaisia ohjeita minulla ei näihin ole, sillä teen salaatin yleensä kaappien sisällön/tähderuokien mukaan jonkin proteiininlähteen ympärille.
Ekassa kuvassa on possun sisäfilesuikaleiden ympärille koottu salaatti. Suikaloin lihan ja paistoin pannulla ja maustoin sen aika voimakkaaksi (pippureita, suolaa, paprikajauhetta, valkosipulia, chiliä). Lisänä kasviksia, salaattijuustokuutioiden jämät ja kastikkeena kartanon salaattikastike, kun ei mitään kotitekoista ollut valmiina.
Kasviksia, hedelmiä, aurinkokuivattua tomaattiia, reilusti tuoretta persiljaa ja basilikaa ja sipulien vihreitä varsia. Ovat jo niin hvyin keittiössä kasvaneet, että raaskin varsia leikellä ruokiin. Juustona raastettu oikea feta.
Broilerisalaattia. Pannulla paistettuja broielrin filesuikaleita maustettuna tex-mextyyliin. Juusto on Apetitin aurinkokuivattu tomaatti versiota. Kastikkeena vain juuston öljy.
Näissä salaateissa on juustona pannulla ilman rasvaa paistettu grillijuusto (Lidlistä mintun makuinen...minttu ei maistu, ei tartte säikähtää)
Myös tätä jo aikaisemmin esittelemääni appelsiini-sipuli-juustosalaattia teen aika usein, milloin minkäkinlaisilla tomaateilla.
Myös shopska-salaattia teen usein.
Kommentit