IMG_20210304_175643.jpg

Pullantekopäivänä tein myös tällaisen fariinisokeri-voi-kanelitäytteisen kierrepitko. Paistumaan pitkoa ei ole mikään pakko laittaa vuokaan, mutta tällöin voi hieman paremmin hallita pitkon muotoa paistumisen aikakana. 

Täytettyyn pitkoon tarvitaan hyvää (kohonnutta/hieman levännyttä) pullataikinaa ja mieleistä täytettä. 

Kuvista selviää pitkon tekotapa. Kohonnut pitko voidellaan kananmunaseoksella, pintaan sokeri ja paistumaan uunin alaosaan  175 (- 200) asteiseen uuniin 20-25 min. Riippuen pullan paksuusta/pulleudesta ja uunin lämpötilasta.

IMG_20210304_144636.jpg

Minulla on pitkossa täytteenä pehmeää/sulatettua voita, fariinisokeria ja paljon kanelia. Rullataan. Nipistetään liitoskohta hyvin kiinni ja laitetaan se alaspäin.

IMG_20210304_144830.jpg

IMG_20210304_144856.jpg

Voudeltuun vuokaan tai pellille kohoamaan. Jos ei laita vuokaan, niin pää pitää nipistää kunnolla kiinni ja pienesti sen voi taittaa pitkon allekin. 

IMG_20210304_144940.jpg

Kohotetaan vuoassa hyvin. 

IMG_20210304_164222.jpg

Voitelu ja sokeri päälle ja paistumaan. 

IMG_20210304_175457.jpgIMG_20210304_175722.jpg

Hyvin kypsyi pitko sisältääkin kypsäksi. 

Samalla periaatteella voi tietenkin tehdä pitkon muillakin täytteillä.