Pullantekopäivänä tein myös tällaisen fariinisokeri-voi-kanelitäytteisen kierrepitko. Paistumaan pitkoa ei ole mikään pakko laittaa vuokaan, mutta tällöin voi hieman paremmin hallita pitkon muotoa paistumisen aikakana.
Täytettyyn pitkoon tarvitaan hyvää (kohonnutta/hieman levännyttä) pullataikinaa ja mieleistä täytettä.
Kuvista selviää pitkon tekotapa. Kohonnut pitko voidellaan kananmunaseoksella, pintaan sokeri ja paistumaan uunin alaosaan 175 (- 200) asteiseen uuniin 20-25 min. Riippuen pullan paksuusta/pulleudesta ja uunin lämpötilasta.
Minulla on pitkossa täytteenä pehmeää/sulatettua voita, fariinisokeria ja paljon kanelia. Rullataan. Nipistetään liitoskohta hyvin kiinni ja laitetaan se alaspäin.
Voudeltuun vuokaan tai pellille kohoamaan. Jos ei laita vuokaan, niin pää pitää nipistää kunnolla kiinni ja pienesti sen voi taittaa pitkon allekin.
Kohotetaan vuoassa hyvin.
Voitelu ja sokeri päälle ja paistumaan.
Hyvin kypsyi pitko sisältääkin kypsäksi.
Samalla periaatteella voi tietenkin tehdä pitkon muillakin täytteillä.
Kommentit