Paprikalle ja purjolle maistuva lihamureke jälleen helposti ihan vaan vuokamurekkeeksi tehtynä.
Jauheliha-purjomureke
400 g naudan jauhelihaa
3/4 dl korppujauhoja
2 dl maitoa ( vesikin käy)
½ isosta purjosta tai pieni kokonaan + rasvaa purjon pehmentämiseen
1 muna
suolaa (noin 1 tl)
1 pullea valkosipulin kynsi hienonnettuna
paprikajauhetta (noin 1 tl)
mustapippurirouhetta (½ - 1 tl)
sinappia (n.1 rkl)
ketsuppia (n.2 rkl)
1 punainen paprika (pinnalle 8 kpl isoja suikaleita ja loput hienonnettuna murekeseokseen)
Hauduta hienonnettu purjo paistinpannulla tilkassa rasvaa pehmeäksi. Sekoita maito ja korppujauhot ja yhdistä siihen kaikki muut ainekset. Kypsennä pieni pala mikrossa/paistinpannulla ja tarkista maustemäärä mieleiseksesi. Laita murekeseos uunivuokaan ja painele tasaiseksi. Ripottele halutessasi vähän korppujauhoja päälle. Laita paprikasuikaleita sektoreittain pinnalle. Kypsennä mureke 175-200 asteisessa uunissa lähes tunnin ajan. Leikkaa mureke kypsentämisen loppupuolella sektoreiksi tai leikkaa vasta ihan kypsä mureke annospaloiksi.
Helppo ruoka valmistaa vaikka isommallekkin porukalle.
Kommentit