CIMG6901.jpg

Paprikalle ja purjolle maistuva lihamureke jälleen helposti ihan vaan vuokamurekkeeksi tehtynä.

Jauheliha-purjomureke

400 g naudan jauhelihaa

3/4 dl korppujauhoja

2 dl maitoa ( vesikin käy)

½ isosta purjosta tai pieni kokonaan + rasvaa purjon pehmentämiseen

1 muna

suolaa (noin 1 tl)

1 pullea valkosipulin kynsi hienonnettuna

paprikajauhetta (noin 1 tl)

mustapippurirouhetta (½ - 1 tl)

sinappia (n.1 rkl)

ketsuppia (n.2 rkl)

1 punainen paprika (pinnalle 8 kpl isoja suikaleita ja loput hienonnettuna murekeseokseen)

Hauduta hienonnettu purjo paistinpannulla tilkassa rasvaa pehmeäksi. Sekoita maito ja korppujauhot ja yhdistä siihen kaikki muut ainekset. Kypsennä pieni pala mikrossa/paistinpannulla ja tarkista maustemäärä mieleiseksesi. Laita murekeseos uunivuokaan ja painele tasaiseksi. Ripottele halutessasi vähän korppujauhoja päälle. Laita paprikasuikaleita sektoreittain pinnalle.  Kypsennä mureke 175-200 asteisessa uunissa lähes tunnin ajan. Leikkaa mureke kypsentämisen loppupuolella sektoreiksi tai leikkaa vasta ihan kypsä mureke annospaloiksi.

CIMG6902-001.jpg

Helppo ruoka valmistaa vaikka isommallekkin porukalle.