CIMG8491.jpg

Edelleenkin tämä suklainen piirakka on tämän tapaisista suosikkini, vaikkakin on aika makeaa makuuni. Pieni pala riittää makean nälkään kahvikupposen seuraksi.

Mehevä suklaapiirakka

( 50 senttisen uunin pellin koko 33x32 cm)

Pohja:

2½ dl vettä

200 g margariinia tai voita

4 rkl tummaa kaakaota

1 tl suolaa

-------------

5 dl vehnäjauhoja

5 dl sokeria (tästä uskaltaa halutessaan vähentää esim 1 dl)

2 tl vanilliinisokeria

1½ tl soodaa

1 dl maustamatonta jogurttia, piimää tms hapanta seosta ( käytän monasti vaniljajogurttia)

2 munaa

Kuorrutus:

100 g suklaata (tummaa)

2 rkl kaakaota

75 g margariinia tai voita

4 rkl kahvijuomaa (toki esim. maitokin käy)

tomusokeria ( 5-6 dl... riippuen halutusta kuorrutteen paksuudesta)

Pinnalle. jotain suklaisia koristeita/strösseleitä tai vaikkapa suklaarusinoita

Kiehauta vesi, voi, kaakaojauhe ja suola kattilassa ja jäähdytä seos ( ainakin haaleaksi). Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä jauhoseokseen jäähtynyt kiehautettu seos, jogurtti ja munat. Sekoita tasaiseksi taikinaksi (esim pallovatkaimella), mutta älä turhaan vatkaile taikinaa, ettei siihen tule sitkoa. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja paista tavallisessa uunissa noin 200 asteessa 15- 20 min. Ole tarkkana paistamisessa, ettet paista pohjaa liian kuivaksi. Mieluummin pari minuutia liian vähän kuin liian kauan . Jäähdytä pohja ja valmista sinä aikana kuorrutus. Sulata rasva, suklaa, kahvijuoma ja kaakao kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen pohjaa myöten. Sekoita tasaiseksi ja ota liedeltä. Lisää siivilöityä tomusokeria kunnes saat kuorrutteen sopivan jäykäksi. Levitä kuorrutus heti pohjalle ja ripottele vielä halutessasi jotain koristusta päälle. Anna kuorrutuksen jähmettyä ( jos olet hoppuinen, laita piiras pakastimeen hetkiseksi jähmettymään) ja leikkaa piiras halutun kokoisiksi paloiksi.

HUOM 1. 1/1 pellille kannattaa ohje tehdä 1½ kertaisena, jotta tulee paksuutta riittävästi ja mehevyys säilyy.....

Huom 2. Jos haluat mutakakkumaisen rakenteen pohjaan, laita jogurttia tms 2 dl.... minä tein kerran vahingossa tuollaisilla suhteilla ja oli aika ihanaa. Lusikalla syötävää makeaa herkkua.

CIMG8489.jpg

Suklaarusinat piti saada käytettyä, joten käytin niitä pintaan koristeeksi. Ihan hyvin leikkautui, vaikka laitoinkin niitä aika reilulla kädellä. Kuorrutusta tulee aika paksu kerros, mulle piisaisi vaikka pikkasen ohuempikin kerros...