CIMG3116.jpg

Jauhemaksapihvejä teki taasen mieli, joten niitähän oli saatava. Monasti vastaavassa tilanteessa pihvien tekeminen on kariutunut siihen, ettei kaupassa ole ollut maksaa. Nyt oli peräti yksi 350 g pakkaus.

Jauhemaksapihveihin ei periaatteessa tarvita ees mitään ohjetta, jos uskoo vanhoja ainesuhteita. Jauhetun maksan verran jatkeaineeksi raastettua perunaa ja mausteet. Muuta ei tarvita. Näistäkin jo tulee hyviä pihvejä. Tässä tapauksessa mausteisiin luetaan sipuli.

Yläkuvan lautasella olevat pihvit tulivat seuraavista määristä.

Maksapalasta otin pois kalvon ja suonien kohdat -> puhdistettua maksaa jäi 320 g. Saman verran raastoin kuorittua raakaa perunaa maksan sekaan ja yhden pienen sipulin. Mausteeksi laitan vaan suolaa (aluksi vajaa tl), meiramia (aluksi 1 tl) ja pienen ripsauksen jauhettua valkopippuria. Kananmunaahan jauhemaksapihviseos ei tarvitse, vaikka minultakin sellaisia ohjeita löytyy.

Paistoin pienen koepihvin ja maistelin sitä. Lisäsin pikkasen suolaa ja rupesin paistamaan pieniä pihvejä tavallisella paistinpannulla. Rasvana käytän voita. Minulla tuli tuosta määrästä 15 pientä pihviä. Pihvien pinnalle paistoin yhdesta isosta keltasipulista puolisipulirenkaita.

CIMG3115-002.jpg

Jos haluaa tasaisia, kaikista saman kokoisia/mallisia pihvejä, niin sitten pitää paistaa ohukaispannulla kuten nämä pihvit. Uunissakin monet paistavat, mutta me ei tykätä niistä.