CIMG1313.jpg

Viimeinkin Kanaa Tikka Masala pääsi meidänkin kotikeittiössä kokeiluun. Arvelin kyllä, että minä tykkään tästä meillä enemmän mitä kanssasyöjä ja oikeassa olinkin. Kyllä hääkin kiltisti annoksensa söi. Minä maustoin ruokamme paljon miedommin mitä monissa ohjeissa ohjeistetaan.

Maustamisessa oikaisin ja käytin garam masala mausteseosta. Garam Masala mausteseos on intialainen mausteseos sisältäen; juustokuminaa, korianteria, mustapippuria, krdemummaa, fenkolia,neilikkaa,kanelia ja cayennepippuria. Joten jos näitä mausteita erillisenä sattuu löytymään maustekaapista, niin niilläkin selviää.

Joitakin eri ohjeita tutkailin ja päädyin tällaiseen muokattuun ohjeeseen.

Kanaa Tikka Masala

530 g pkt broilerin fileitä (3 oikein pullea filettä)

Marinadi lihoille:

1½ - 2 dl kreikkalaista jogurttia

vähän vajaa 1 rkl Garam Masala mausteseosta

puolikkaan ison sitruunan mehu

1 tl mustapippurirouhetta

ripsaus suolaa

Kastike:

1 keltasipuli hienonnettuna oikein hienoksi

3 pulleaa valkosipulin kynttä raastettuna

tilkka öljyä

1 jalopeno hienonnettuna

2-4 tl Garam Masala mausteseosta (laitoin 2 ja meille oli riittävä määrä)

1 kukkura tl hunajaa (tai muuta makeutta)

vajaa 1 tl inkivääritahnaa (tai tilalle inkiväärijauhetta ripsaus)

1 tl paprikajauhetta

suolaa oman maun mukaan (laitoin aluksi vajaan1 tl)

200 g paseerattua tomaattia

2 dl kuohukermaa

(1 - 2 dl vettä)

Koristeluun; tuoretta korianteria (minä en laittanut, vaan ripsautin annoksiin muuta vihreää)

Valmistaminen:

Kuutioi lihat haarukkapaloiksi.

Sekoita marinadiainekset keskenään ja lisää lihat sekaan. Laita astia peitettynä kylmään vähintään tunniksi, mutta liha voi marinoitua vaikka yönkin yli.

Kun rupeat valmistamaan, laita ensin uuni kuumenemaan lihoja varten. kiertoilma 225-250 astetta tai grillitoiminto uunista päälle.

Levitä lihat pellille/laakeaan uunivuokaan, niin että lihapalat ovat irrallaan toisistaan. Kun uuni on kuuma, laita lihat kypsymään. Lihat saisivat tulla pinnaltaan vaikka hieman mustiksikin. Minulla lihat olivat noin 15 minuuttia uunissa ja sinä aikaan tein kastikkeen hautumaan. Jos lihoja ei halua kypsentää uunissa, voi ne tietenkin paistaa myös pannulla parissa erässä.

Valmiista kastike: Kuullota hienonnettu sipuli tilkassa öljyä, lisää sekaan valkosipuli ja hienonnettu jalopeno sekä kerma, tomaattisose ja muut mausteet. Älä lisää vettä vielä tässä vaiheessa. Hauduttele kastiketta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia ilman kantta. Samalla kastike redusoituu -> sakenee ja maku voimistuu. Maistele kastiketta hautumisvaiheessa.

Lisää lihat kastikkeeseen ja hauduta ruokaa vielä 10 - 15 minuuttia. Minä lisäsin tässä vaiheessa ruokaan vettä löysykkeeksi. Eli tässäkin vaiheessa kannattaa kastikkeen sakeutta ja makua vielä tarkistaa.

Koristele tuoreella korianterilla tms.

CIMG1290.jpg

Minulla on tässä 2 dl jogurttia tehty marinadi. 1½ dl olis piisannut. Minulla lihat marinoituivat kylmässä reilun 2 tuntia.

CIMG1296.jpg

Uunissa grillatut lihat menossa vielä hautumaan kastikkeeseen. Tässä vaiheessa minun piti lisätä ruokaan hieman vettä kostukkeeksi, oli sen verran reilusti keittynyt kasaan soosini.

CIMG1306-001.jpg

Tässä on yksinkertaisella ohjeella tehty ruokamäärä.

CIMG1311.jpg

Tarjoa Tikka Masala keitetyn (basmati) riisin kanssa. Eikä naan leipäkään pahitteeksi aterialle olisi. Minä sitä en nyt valmistanut.