Omena-kanelipannukakku on yksi tykätyimmistä pannukakuista meidän huushollissa. Tällä kertaa halusin ottaa jonkun muun käsialaa olevan ohjeen tehdäkseni sitä ja valitsin ohjeen täältä.
Tein pannukakun alla olevalla ohjeella piirakkavuoassa, vuoan halkaisija 27 cm. Paperin käyttö vuoassa ei ole ollenkaan välttämätöntä. Pannarin voisi paistaa myös valurautapannulla uunissa.
Omena- kanelipannukakku
(piirakkavuoka 27 cm )
2 dl maitoa
2 kananmunaa
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
ripsaus suolaa
2 rkl voita -> sulatetaan vuoassa
Pannukakun päälle
1 iso omena pieninä kuutioina tai ohuina siivuina/lohkoina
kanelia
sokeria/fariinisokeria
Laita uuni lämpenemään 200 - 225 asteeseen.
Vatkaa kanamunat kevyesti maidon joukkoon.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita munamaidon joukkoon.
Laita voi piirakkavuokaan (misää on leivinpaperi) ja laita vuoka uuniin, kunnes voi on sulanut....levitä voi kauttaaltaan vuokaan
Kaada taikina vuokaan.
Ripottele taikinan päälle pienet omenakuutiot
Ripottele päälle kanelia ja sokeria tai fariinisokeria.
Paista pannukakkua 25 -30 min kunnes se on kypsää.
Anna pannarin jäähtyä hetkinen ja leikkaa se sitten halutun kokoisiksi paloiksi....minä leikkasin pannarin 6 annospalaan.
Tarjoa lisänä kermavaahtoa tai palanen jäätelöä. Maistuu hyvälle myös ihan sellaisenaankin.
Pannari menossa uuniin...
Minä annoin pannarin paistua ihan kunnolla ruskeaksi niin päältä kuin pohjastakin. Ja kanelia pitää päällä olla reilusti.
Meillä tykätään syödä omenapannaria ihan kylmänäkin kahvin kanssa ja yleensä ilman mitään lisukkeita.
Kommentit