Pikainen jauheliharuoka valmistui perunoiden kypsyessä eri kattilassa. Tämän tapainen ruoka on ollut meidän pelastus eri versioina monastikkin. Välillä mausteita muutellen, käyttäen makukermaa kastikkeeseen, laittaako jatkeainetta pihvitaikinaan vai ei jne pikku muutoksia tehden perusohjeeseen.
Hieman erilaisten pannupihvien ohje ja kuvia löytyy täältä aikaisemmasta postauksestani.(näissä mausteena yrttiseosta) Ja täältä. Käy kurkkaamassa nämäkin, josko tulis jotain vinkkiä.
Jos sinulle on jo löytynyt se lemppari jauhelihapihvitaikina, niin pihvit voi tehä just sillä omalla mieleisellä ohjeella tähän tapaan.
Tämän postauksen pikkupihvit (vai pyörykät/kokkareet) valmistuivat alla olevalla simppelillä ohjeella ilaman mitään jatkeaineita lihan seassa.
Helpot jauhelihapihvit (pannupihvita) kermakastikkeessa
Pikkupihvit
400 g naudan jauhelihaa (me käytetään vain naudan 10%)
mieleisiä mausteita; minä laitoin suolaa vajaa 1 tl, paprikajauhetta noin ½ tl, paljon mustapippuria myllystä, yhden raastetun valkosipulin kynnen, jos tykkää yrteistä, sopivat nekin mausteeksi, minä en nyt laittanut)
mieleistä rasvaa lihapullien/palleroiden paistamiseen
Kastike
2 dl ruokakermaa (minulla oli maustamatonta 15 % kasvirasva, toki maustetut kermatkin käyvät)
noin ½ dl vettä
soijakastiketta
mustapippuria myllystä
(vajaa ½ lihaliemikuutiota, ei ole välttämätön, vaan minä käytän vieläkin lihaliemikuutioita maustamisessa)
sinappia
(suolaa? maistele kastiketta ensin, tarvitseeko ollenkaan. minä en laittanut)
(persiljaa valmiin ruoan pinnalle)
Valmistaminen
Mausta jauheliha. Tarkista maku kypsentämällä palanen pannulla tai mikrossa.
Muotoile lihaseos pyöryköiksi, mitkä litistät hieman littanoiksi/pihvimäisiksi. Minä tein tarkoituksella aika pieniä (10 kpl).
Paista lihat pannulla molemmin puolin (pari min/puoli)
Lisää pannulle pikkupihvien sekaan ruokakerma ja mausteet. Anna kastikeosuuden redusoitua/keittyä kasaan ilman kantta. Samalla maku syvenee, kastikeosuus paksunee ja väri tummenee. Minä annoin pikkupihvien kypsyä kastikkeessa reilun 5 min välillä pihvejä kastikkeella valellen.
Varo, ettei kastike kiehu liian paksuksikaan (rasva rupeaa erottumaan). Jos näin sattuisi käymään, lisää kastikkeeseen loraus vettä ja tilanne on sillä pelastettu..
Tarkista kastikkeen maku.
Lisää halutessasi hienonnettua persiljaa ruoan pinnalle
Valmis ruoka. Yks pikkupihvi meni jo tekovaiheessa maisteluun.
Kun kerma kiehuu pannulla ilman kantta, se sakeutuu (redusoituu), väri tummenee ja maku tiivistyy. Minä valelin kastikkeella pihvejä valmistumisen aikana tai voihan nuo pihvit kääntääkkin pannulla.
Tässä alkaa kastikeosuus olla jo turhankin paljon keittynyt kasaan/redusoitunut, joten laitoin sekaan tilkan vettä ja kastikkeen ulkonäkö ja maku korjautui sillä.
Lisäkesalaattimme sisälsi salaattisekoitusta, kurkkua, eri värisiä parikoita ja Apetinan juustoa (aurinkokuivattu tomaatti)
Kommentit