CIMG3932.jpg

Tämä Yhteishyvän ohje kuuluu omiin lemppareihin makeista leivonnaisista. Muutaman kerran olen tätä nyt tehnyt ja tämä Tarjuska S:n vinkki lisätä valkosuklaata täytteeseen vaan parantaa kokonaisuutta. Toki hyvää on ilmankin.

Paistoajat alkuperäisessä ohjeessa eivät toimi minullakaan, toki uuneissa eroja on. Irtopohjavuoalla olen määrittänyt koon just semmosieksi mikä ohjeessa mainitaan, joten sekään ei syynä voi olla. Alla olevaan ohjeeseen olen siis muuttanut paistoajat pidemmiksi ja näillä ainakin minulla onnistuu leivonnaisnen hyvin.

Monia työvaiheita ei kannata säikähtää, sillä mitään ei tarvitse vatkailla yms...

Pisin aika (ja hankalin vaihe) mene siihen, kun pitää malttaa antaa piirakan kunnolla jäähtyä/jähmettyä, mielellään ihan seuraavaan päivään asti.

Marjainen juustokakkupiirakka

 (18  palaa,  22 cm x 32 cm kokoinen )

Pohja

300 g digestive-keksejä

150 g voita (tai margariinia)

Täyte 1.

600 g maustamatonta tuorejuustoa

4 kpl isoja kananmunia

2 dl sokeria

(100 g rouhittua valkosuklaata.... ei ole välttämätön, mutta passaa oikein hyvin)

-----------------

300 g pakastemarjoja ...vadelmat suosikkejamme

2 rkl perunajauhoja

Täyte 2.

300 g ranskankermaa (creme fraiche)

1½ dl tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

 

Valmistaminen

Valmista ensin pohja.

Murenna keksit hienoksi (kone/pussi + kaulin tai ihan vaan käsin) ja sulata margariini. Sekoita rasva ja murut.  Vuoraa leivinpaperilla uunivuoka tai -pelti (n. 22 x 32 cm...olen käyttänyt säädettävää irtopohjavuokaa pellille leivinpaperin päälle säädettynä). Painele seos pohjalle....reunoja ei kannata nostaa.

Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa  vähintään 10 minuuttia. Ja valmista sinä aikana täyte 1.

Sitten kun otat pohjan pois uunista alenna uunin lämpötila 175-asteeseen seuraavaa vaihetta varten.

Valmista täyte 1.

Vatkaa tuorejuusto, munat ja sokeri  kulhossa tasaiseksi.  Mikäli käytät valkosuklaata, lisää se pienenä rouheena täytteen sekaan. Levitä seos esipaistetun keksipohjan päälle ihan reunoille asti.

Sekoita pakastemarjat ja perunajauhot ja ripottele piirakan päälle ja nämäkin ihan reunoille asti, jotta reunapaloihinkin tulee makua antavia aineksia.

Paista piirakkaa uunin keskitasolla 40- 45 minuuttia. (alkuperäisessä ohjeessa vain 30 min)

Ota piirakka uunista 5 minuutiksi jäähtymään.

Valmista täyte 2.

Sekoita toisen täytteen ainekset sekoittamalla ranskankerma ja sokerit.

Levitä seos piirakan päälle....ihan reunoille asti.

Paista vielä noin 15 - 20 minuuttia kunnes pinta jähmettyy. (alkuperäisessä ohjeessa noin 10 min)

Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen leikkaamista....kannattaa antaa olla ihan seuraavaan päivään kylmässä. Sitten vaan leikkaa halutun kokoisiksi paloiksi. Leivonnainen on aika tuhtia, joten kauhean isoja paloja ei kannata leikata, vaikka hyvää onkin. Ja veistä saa usein puhdistaa leikaamisen aikana, jotta saisi siistejä palasia.

CIMG3936.jpg

Vaikka piirakan teossa on monia vaiheita, on  tämä piiras mielestäni tekovaivansa väärtti.

Seuraavaksi aion tehdä tätä puolukkaversiona...