Tiikeripiirakan olen bongannut jo jokunen aika sitten paristakin blogista ja kokeiltavien ohjeiden pinoon ohje päätyikin...
Ohje löytyy esim Papun kakut-blogista ja Piimäsuille-blogista (kaakaon tilalla käytetty tummaa suklaata)
Tiikeripiirakka
(pellillinen)
Pohja:
3 munaa
4,5 dl sokeria
6,75 dl vehnäjauhoja
1 rkl vanilliinisokeria, ripsaus suolaa
1 rkl leivinjauhetta
2,25 dl maitoa tai vettä
200 g voita
3 rkl kaakaojauhetta
Päälle
2 dl kermaa
2 dl fariinisokeria
100 g valkosuklaata
Sulata voi ja jätä jäähtymään.
Vaahdota kevyesti munat ja sokeri.
Sekoita jauhot, vanilliinisokeri, suola ja leivinjauhe keskenään.
Lisää jauhoseos ja maito/vesi vuorotellen muna-sokerivaahtoon.
Lisää lopuksi voi.
Ota taikinasta 1/3 toiseen kulhoon ja lisää siihen siivilöity kaakaojauhe.
Levitä pellille leivinpaperin päälle puolet vaaleasta taikinasta.
Valuta vaalean taikinan päälle tummia taikinaraitoja.
Lusikoi vielä loppu vaalea taikina päälle.
Paista 200'C 15-20min. Kokeile kypsyys tikulla. Kuiva tikku = kypsä pohjalevy.
Laita kerma ja fariinisokeri kattilaan.
Kiehauta, sekoittele ja anna kiehua pienellä lämmöllä,
kunnes sakenee (20-30min). Kokeile että kinuski pysyy pohjan päällä.
Levitä kinuski jäähtyneen pohjan päälle.
Sulata vielä valkosuklaa ja raidoita koko komeus.
Anna pinnan jähmettyä.
Leikkaa piirakasta halutun kokoisia paloja.
Kinuskista tykkäävät, kokeilkaas....on hyvää .
torstai, 13. joulukuu 2012
Kommentit