Tiikeripiirakan olen bongannut jo jokunen aika sitten paristakin blogista ja kokeiltavien ohjeiden pinoon ohje päätyikin...




Ohje löytyy esim Papun kakut-blogista ja Piimäsuille-blogista (kaakaon tilalla käytetty tummaa suklaata)

 
Tiikeripiirakka
(pellillinen)
 
Pohja:
3 munaa
4,5 dl sokeria
6,75 dl vehnäjauhoja
1 rkl vanilliinisokeria
1 rkl leivinjauhetta
2,25 dl maitoa tai vettä
200 g voita
3 rkl kaakaojauhetta
 
Päälle
2 dl kermaa
2 dl fariinisokeria
 
100 g valkosuklaata
 
Sulata voi ja jätä jäähtymään.
Vaahdota kevyesti munat ja sokeri.
Sekoita jauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe keskenään.
Lisää jauhoseos ja maito/vesi vuorotellen muna-sokerivaahtoon.
Lisää lopuksi voi.
Ota taikinasta 1/3 toiseen kulhoon ja lisää siihen siivilöity kaakaojauhe.
Levitä pellille leivinpaperin päälle puolet vaaleasta taikinasta.
Valuta vaalean taikinan päälle tummia taikinaraitoja.
Lusikoi vielä loppu vaalea taikina päälle.
Paista 200'C 15-20min. Kokeile kypsyys tikulla. Kuiva tikku = kypsä pohjalevy.
 
Laita kerma ja fariinisokeri kattilaan.
Kiehauta, sekoittele ja anna kiehua pienellä lämmöllä,
kunnes sakenee (20-30min). Kokeile että kinuski pysyy pohjan päällä.
 
Levitä kinuski jäähtyneen pohjan päälle.
Sulata vielä valkosuklaa ja raidoita koko komeus.
Anna pinnan jähmettyä.
Leikkaa piirakasta halutun kokoisia paloja.


Kinuskista tykkäävät, kokeilkaas....on hyvää smiley.