Tämän vuoden tammikuussa paistoin tämän vuoden ekat tortut, mutta nyt joulun alus ajan ekat tortut meillä tehtiin muutama viikko sitten. Viimein muistin ostaa Fazer Pihlaja täytettä/hedelmävalmistetta, niin samalla tuli tämäkin kokeiltua. Vihreitä kuulia päärynävalmiste jäi meillä jo viime vuodelta vakikäyttöön. Kummatkin ovat päärynäsosepohjaisia hedelmävalmisteita.
Jos joku ei ole vielä kokeillut, niin tämän näköistä prk kannattaa kaupan hyllyiltä haeskella. Meidän kaupoissa purkin hinta vaihtelee reilusta 4 e reiluun 5 euroon.
Kummatkin täytteet ovat makeita ja jotkut ovat Facen ryhmissä moitiskelleet Pihlajan paistonkestävyyttä. Minä olen nyt 3 kertaa tuota käyttänyt, ei ole ollut ongelmia. Riippuu varmaankin tortun mallistakin täytteen pysyvyys ja tekeekö kolon täytteelle. Vai onkohan myyntierissä niin isoja eroja?
200-225 asteisessa uunissa noin 20 min, koska tykätään kunnolla ruskistuneita tortuista. Tämä taikina oli Myllyn paras torttutaikinaa, ei voista. Ei kyllä ollut parhaasta päästä. Jotenkin kuivuneen oloista jo taikinana, mutta käytettyä tuli.
Varmasti ostan uudemmankin kerran tätäkin ihanan väristä täytettä/hedelmävalmistetta, mutta meistä maullisesti kyllä parempaa oli viime jouluksi ite-tekemäni omenapohjainen kettukarkkitäyte, minkä ohje on täällä.
Vastapaistettuina ihania, vaikkei voinen taikina ollutkaan.
Ensimmäisen adventin päiväkahveille paistoin 2 torttua airfryerillä. Aikaisemmin en ole kauheasti tälle asialle lämmennyt, mutta päätin testata taas uudemman kerran. Laskin lämmön 160-170 asteeseen ja tortut paistuivat 10 min. Me tykätään kunnolla paistuneista tortuista ja alussa kun uskoin ohjeita paistaa tortut täysillä lämmöllä, tahtoivat ne jäädä keskeltä makuumme ei niin kypsiksi, vaikka pinta olikin hyvä. Pohjasta meidän laite ei paista hyvin, mutta tortut olivat kypsiä ja hyviä. Mies harvoin mitään toteaa vapaaehtoisesti, mutta nyt totesi, että olipa hyvä torttu. Hän valitsi torttuunsa täytteeksi luumun ja minä Pihlajan. Kaipa meillä airilla paistetaan muutamia torttuja jatkossakin.
Kommentit