CIMG1124-001.jpg

Kaupasta yhytin isoja jumboherkkusieniä, joten viimein sain tehtyä näitä....tosin nämäkin on tehty jo joskus kesällä. Minä tykkäsin, kanssasyöjä ei niinkään. Tiesinhän minä toki sen jo etukäteen, sillä näissä on sieni aika hallitsevassa/maistuvassa osassa, mikä on minusta vaan hyvä asia. Tällä kertaa kypsensin nämä uunissa, kun en grilliä halunnut viritellä pelkästään näitä varten.

CIMG1078.jpg

Oman mielen mukaisesti maustettu raaka jauhelihaseos laitetaan jumboherkkusienien täytteeksi. Jalka tietty ekaksi sienestä pois. Sitten vaan sieni täytteineen kääritään pekoniin....

CIMG1081.jpg

Käärimistapa/kieputustapa vapaa.... aika paljon pekonia saa näihin menemään niin halutessaan. Minä käytin 400 g naudan jauhelihaa näihin 4 sieneen ja lisäksi tein 2 kookasta jauhelihapihviä ennakoiden kanssasyöjän mielihalut täytetyn sienen suhteen. Pekoni käytin 170 g pakkauksen, vaan enemmänkin olis voinu laittaa.

CIMG1089.jpg

Osaan otin pannula paistopinnan ja osaan en...enpä ruskista toiste. Ei lopputuloksesta yhtään erottanut minkä oli ruskistanut...

CIMG1095.jpg

CIMG1100.jpg

Lisämakauksi pintaan käytin ribbseille tekemääni olutmarinadia (huomasinpa, jotta sekin ohje on laittamatta...) ja se kyllä passaskin näihin oikein hyvin. Toki sen tilalla voisi käyttää ihan valmista grillauskastiketta tai vaikka rouhasta vaan mustapippuria pekonin pintaan iahn reilulla kädellä.

CIMG1102.jpg

Uunissa kypsyessään nestettä irtoaa, vaan eipä tuo haitannu. Lopputuloksena oli oikein mehevätäytteinen sieni maukkaalla pekonipinnalla. Grilliä en näitä varten halunnut viritellä, siksi kypsensin nämä 200 asteisessa uunissa...aikaa meni  puolisen tuntia. Toki grillaus toisi tähänkin oman makusäväyksen lisää.

CIMG1108.jpg

CIMG1126.jpg

Kyllä näitä toistekkin voisin tehä. Vastaavalla tapaa tehdyt täytetyt isot sipulit jäivät vielä kokeilematta. Sipuleille suositeltiin grillausta epäsuoralla lämmöllä 1-1½ tuntia. Ei mitään pikaruokaa siis...

 Nyt viikonloppuna aiotaan viritellä grilli vielä kerran lihakönttiä varten. Saas nähä, mimmosta siitä tulee..