IMG_20211031_154722.jpg

Tällainen ateria syötiin jokunen aika sitten eräänä sunnuntaina, kun ensin käytiin tarpomassa metsässä/pururadalla pitkä lenkki. Useampaa paistinpannua käyttäen ateria valmistui nopeasti, kun tein sen vaan kahdelle. Perunamuusi oli edellispäiväistä.

IMG_20211031_153317.jpg

Possun lehtipihveissä on valmiiksi nuijittuja maatiaispossun lehtipihvit ulkofileestä.

Minä tykkään vaan nuijia niitä vielä paljon ohuemmiksi kuvan mukaisesti. Paistossa käytin voi-öljyseosta ja lehvtipihvit maustoin (suolalla ja mustapippurilla) vasta kuumalla pannulla paiston jälkeen. Kypsyvät todella nopeasti (noin minuutti/puoli), kaiken muun pitää olla valmista aterialle.

original_139d0deb-9888-4edd-adff-9ab476e

Paistinpannulla kypsytettyjä pekoni-ruusukaaleja.
Mausteena suola, hunaja (tai sokeiripsaus), mustapippuri ja valkosipuli. Ja lisäksi vähän vettä pannulle.

Eli ekaksi paistoin hienonnettua pekonia (minulla oli 5 viipaletta) ja sitten laitoin sekaan samalle pannulle puhdistettuja (isommista otin kovaa keskiosaa pois) puolitettuja ruusukaaleja (minulla oli noin 300 g) ja freesasin vielä niitä hetken. Sitten laitoin loraukjsen vettä ja mausteet pannulle ja kansi päälle ja annoin ruusukaalien kypsyä välillä sekoitellen, jolloin puolikkaat hieman muusaantuivat pienemmiksi, vaan se oli tavoitekkin. Kannen alla ruusukaalit kypsyivät noin 15 min. Vettä on tarkoitus käyttää vain sen verran, että seos ei ruskistu liikaa, valmiissa ruoassa ei ole lientä. Vielä maun tarkistus lopuksi.

Oli hyvää, ei yhtään kitkeriä. Kuvittelin, että saan herkutella tällä ihan yksin parina päivänä, vaan toisin kävi. Syötiin kanssasyöjän kanssa tämä kaikki yhdellä aterialla. Olin positiivisesti hämmästynyt, että suostui ruusukaalia syömään.

IMG_20211031_154659.jpg

Koska jääkaapissa oli kesäkurpitsan puolikas, niin tein vielä siitä lisäkkeen. Tokihan 1 kasvislisäke piisaisi aterialle. Höystössä on pannulla tilkassa öljyä freesattuna kesäkurpitsaa, paprikaa ja säilykeananasta. Sipulia enkä valkosipulia tällä kertaa laittanut, vaan tokihan ne sopisivat tähän oikein hyvin. Mausteena on vain suolaa ja mustapippuria myllystä. Ihan pikku tilkan ananasmehua laitoin kostuttamaan lisuketta.