CIMG1758.jpg

Samalla kun tein kaneli- ja tyynymunkkeja, tein osasta taikinaa eri mallisia pikkupullia. Ihan sellaisenaan syötäviksi ja osan käytän laskiaispulliin. Tällä kertaa tein pullat perhosen mallisiksi, pikkupitkoiksi ja ihan pyöreiksi pulliksi.

CIMG1716.jpg

Minä letitin jokaisen pikkupitkon erikseen (4 säikeellä, tai oikeastaan 2 pitkällä säikeellä letitettävä malli). Vois tehä ninkin, että tekee oikein pitkän pitkon ja sitten vaan kämmesyrjällä hieromalla pätkii pitkoiksi, päät pysyvät kyllä hyvin kiinni, kun pätkii noin.

Kaikille pullille hyvä kohotus, kananmunaseoksella voitelu, sokerit pintaan ja paisto 200-225 asteisessa tavallisessa uunissa 12-25 minuuttia, pullan mallista ja koosta riippuen. Minä tein kaikista pullista ihan tarkoituksella kooltaan pieniä.

CIMG1746.jpg

Näistäkin pullista osa täytetään laskiaispulliksi.

CIMG1713.jpg

Yksi perhospullien tekotapa.

CIMG1738.jpg

Perhospullat ovat aika littanan mallisia, joten skarppina paistossa, ettei paista liian kuiviksi. Kuumempi uuni ja lyhyempi aika, niin hyvä tulee.

CIMG1761.jpg

Osasta taikinaa tein ihan tavallisia pyöreitä pullia, joihin laitoin raesokerin lisäksi mantelilastuja pinnalle. Osa syödään ihan tällaisenaan ja muutamista täytän laskiaispullia.