Välipäivät ollaan menty helpoilla ja nopeatekoisilla ruoilla. Tänään pitkän päivälenkin jälkeen tein broilerikastiketta samalla kun riisi kypsyi.
Broilerikastike
(2 reilua annosta)
250 g kanan filesuikaleita (minulla maustamaton)
öljyä/muuta rasvaa lihojen paistamiseen
1 pieni keltasipuli hienonnettuna
1 pullea valkosipulin kynsi hienonnettuna
2 dl ruokakermaa (minulla 15%)
1 - 1½ dl vettä (tai kana- tai kasvislientä)
1 punainen suippopaprika suikaleina
Vaaleaa Maizenasuurusta (tai maissitärkkelys- tai perunajauho-vesisuurusta)
mausteita; sitruunapippuri, mustapippuri, kurkuma, rakuuna, persilja, paprikajauhe, suola, chili
1 kevätsipuli heinonnettuna
Valmistaminen
Ruskista lihat paistinpannulla kevyesti. Lisää sekaan keltasipulit kuullottumaan. Lisää ruokakerma ja vesi, sekä mausteet ja anna ruoan kypsyä noin 10 min poreillen ilman kantta. Lisää pienet paprikasuikaleet (toki nämäkin voi laittaa heti alussa, jos tykkää täysin pehmeästä paprikasta) ja jatka kypsentämistä vielä 5-10 min. Suurusta kastike. Lisää kevätsipuli hienonnettuna ja kuumenna ruoka vielä kiehuvaksi. Tarkista kastikkeen maku.
Kevätsipulin laitoin vasta lopussa, niin säilyis nätti vihreä väri.
Kommentit