CIMG0163.jpg

Possua ja broileria ollaan grillailtu eri muodoissaan aika usien tänä kesänä. Yksi suosikeistamme on viljaporsaan fileelankku, valmiiksi maustettu versio.. Meidän kaupoissa ei edes ole maustamatonta versiota.....jostan luin, että semmoistakin olisi myynnissä. Hieman empien ostin ekan kerran tätä maustettua versiota, vaan yllättäen molemmat tykkäsimmekin tästä. Possun ulkofilettähän tämä liha siis on. Paino noin 800 g - 1200 g. Luulin ensin kaikkien olevan noin 800 g, vaan kerran sitten huomasin noiden fileelankkujen olevan kovinkin eri painoisia....suurimmat olivat meidän kaupassa noin 1200 g. Aika mietoahan tuo maustettu fileelankku on, joten siihen voi ripotella mausteita lisää, jos tykkää mausteisemmasta.....joinakin kertoina minäkin olen laittanut lisää makuja tuohon, varsinkin jos liha on grillattu salaattia varten.

CIMG0164.jpg

Valmistaminen on helppoa ja nopeaakin... liha nostetaan puoleksi tunniksi huoneenlämpöön, pakkaus auki, ja liha grilliin kokonaisena tai pätkittynä. Grillataan kunnes lisälämpötila on vähän alle 70 astetta.... jos ei käytä mittaria, leikkaaa lihaa ja katsoo onko se mieleistä. Yllättävän nopeasti kypsyy tuollainen noin 800 g painoinen fileelankku. Kannattaa olla skarppina, ettei grillaile lihaa liian kuivaksi. Vähän aikaa kannattaa  lihanantaa  tekeytyä ja sitten vaan syömään...

CIMG0159.jpg

Tässä on yksi noin 800 g lankkupihvi leikattuna kahtia käsittelyn helpottamiseksi. Kaasugrillillä tai hiiligrillillä kanssasyöjä hoitelee grillaukset.

Fileelankkuletti ja fileelankkupitsa ovat vielä kokeilematta, vaan eihöhän nekin tule tehtyä syksyn aikana.

CIMG0161.jpg

Hedelmäistä vihersalaattia syötiin lihalla lisukkeena... grillattu liha ja salaatti on meillä sunnuntairuokaa hyvinkin usein. Tällä kertaa salaatissa on erilaisia vihersalaatteja omalta maalta, hunajamelonia, ananasta, suippopaprikaa, omenaa, kurkkua ja tuoretta basilikaa hienonnettuna. Sen verran olen nyt laiskotellut, jotta salaatinkastikkeeksi olen ostanut muutamaa versiota kaupasta.