Hyvin samalle näyttää mitä tämä kakku....on kuitenkin eri kakku ja huomattavasti pienempi kooltaan ( matalampi)
Suklaa-appelsiinikakku
200 g rasvaa
200 g sokeria
4 munaa
250 g vehnäjauhoja ( 1 dl = n. 65 g)
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliini tai vaniljasokeria
puolen appelsiinin ohuelti raastettu oranssi kuori ( tai osta kuoriraaste valmiina)
0.5 dl appelsiinin mehua
0.25 dl maitoa ( nesteitä ei saa sekoittaa keskenään, jotta ei juoksetu)
100 g rouhittua tummaa suklaata
1 dl Mariannecrushia
Valmistaminen:
- vatkaa rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi
- lisää puolet munista, neste+kuori ja puolet keskenään sekoitetuista kuivista aineksista ja sekoita rivakasti taikinaksi
- lisää loput munat ja kuivat ainekset ja sekoita taikinaksi
- lisää suklaat ja sekoita varovaisesti sekaisin
- paista kakku noin 2 litran voidellussa (jauhotetussa) vuoassa ( minä paistoin isossa 2.4 litran sydänvuoassa) 150 - 170 asteen uunissa noin 1 tunti. Tarkista kakun kypsyys tikulla kakkuosan keskeltä ( kuiva tikku = kypsä kakku).
- Jäähdytä kakkua hieman ja kumoa se varovaisesti ritilälle/vadille.
Kommentit