IMG_20210312_103720.jpg

Blogistani löytyy sisäelinkategoriasta jo ties kuinka monta jauhemaksapihviohjetta ja vieläkin laitan yhden. Näissä on reilusti porkkanaa perunan lisäksi miedontamassa  maksan makua. Tykättiin. Raastettu omenakin sopisi makunsa puolesta pihveihin. Joku kerta pitää vielä kokeilla jauhemaksapihvejä, missä ei ole muuta kuin mausteet lisänä. Niin moni taasen vannoi sellaisten pihvien nimeen facen ruokaryhmässä. Kananmunaahan jauhemaksapihviseos ei koossa pysymiseen tarvitse. Minä paistoin pihvit taasen paistinpannulla, enkä uunissa. Niistä nyt vaan tulee parempia pannulla paistaen. Toki lettupannua voisi käyttää, jos haluaa pihveistä tasakokoisia ja pyöreitä.

Jauhemaksapihvit (sisältävät myös porkkanaa)

(minä paistoin tästä 15 kpl pienehköjä pihvejä)

450 g kuorittuja perunoita ja porkkanoita yhteensä (minulla oli 4 isoa perunaa ja 3 isoa porkkanaa)

2 kpl keskikokoisia keltasipuleita

450 g naudan maksaa (minulla palana, vaan tietenkin voi käyttää valmiiksi jauhettua maksaa)

vähän yli 1 tl suolaa

1½ tl kuivattua meiramia

ripsaus jauhettua valkopippuria

pihvien paistamiseen voita tai margariinia

pihvien pinnalle paistettavaksi 2 isoa keltasipulia + loraus soijakastiketta ja muutama kierros mustapippuria myllystä

Valmistaminen

Puhdista maksa. Eli ota kalvo sormin pois ja leikkaa sisältä suonenseinämät pois ja jauha maksa (minä surrautin sauvasekoittimella ihan sileäksi TAI osta maksa valmiiksi jauhettuna.)

Kuori perunat, porkkanat ja sipulit. Raasta kaikki ainekset raastimen karkealla terällä.

Sekoita kaikki aineet kulhossa sekaisin.

Paista pieni pihvi pannulla tarkistaaksesi maku.

Sulata voi pannulla ja annostele siihen maksaseoksesta halutun kokoisia pihvejä.

Paista pihvit miedolla lämmöllä molemmin puolin kypsiksi. Älä painele pihvejä paiston aikana. Laita pihvit tarjolle ekaksi paistunut puoli päällepäin, sillä siitä tulee aina kauniimman näköinen.

Kuori lisäkesipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi/puolirenkaiksi/ohuiksi lohkoiksi.

Paista keskilämmöllä voissa pannulla pehmeiksi ja vaaleanruskeiksi. Mausta sipulit. Maistele.

Nosta paistetut sipulit jauhemaksapihvien päälle.

IMG_20210312_102217.jpg

Minä uravoitsin ja paistoin viimeiset hieman isompina. Ei niin kauniin muotoisia, vaan makuun ei vaikuta.

IMG_20210312_103730.jpg

IMG_20210312_122455.jpg

Hyvää oli. Näitäkin pihvejä sai myös ystäväperhe maistiaiksiksi.