Syksyllä pakastin osan lehtikaalista ja sitä olenkin käyttänyt esim keittoihin ja nyt lisäsin lehtikaalia munakkaaseen. Jos siitä ei tykkää tai sitä ei ole, voi lilalle halutessaan laittaa esim pinaattia.
Meidän pieni aamiaismunakas syntyi seuraavilla suhteilla: 3 isoa munaa, reilu ½ dl maitoa, kourallinen pakastettua lehtikaalia, 7 miniluumutomaattia puolitettuna, 6 siivua pippurikinkkua, kukkura dl juustotaastetta ja ihan pieni ripsaus suolaa ja paprikajauhetta. Käyttämäni kinkku on pippurista ja aika suolaista. Munakas kypsyi Russell Hobbsin airfryertoiminnolla 220 asteessa 12 min. Jälkilämmössä annoin olla pari minuuttia. Kypsän munakkaan pinnalle laitoin vielä persiljaa.
Makeana aamupalalla nautin oikein ruskeaksi paahdetun (Lidlin) paahtoleivän juustolla ja marmeladilla (mango-appelsiini-lime).
Viimeksi kun käytiin ystävän kanssa Ylivieskassa, käytiin pitkästä aikaa myös Justus-myymälässä. Pääasiassa menin ostamaan kuvassa olevia paistonkestäviä täytteitä/marmeladeja, vaan kyllä sieltä muutakin lähti mukaan. Omia lemppareita kuvan täytteistä ovat ananas-greippi ja mango-appelsiini-limetäytteet/marmeladit. Kaikkia näitä olen jo käyttänyt jälkiruokiin/leivonnaisiin. Nyt Justuksessa olis ollut myytävänä pakastettua ternimaitoakin, vaan tällä kertaa jätin ostamatta.
Muutamista kaupoista olen katsonut olisko mieleistä pientä pyöreää piirakkavuokaa, mikä olis passeli Russeliimme. Eilen illalla totesin taas kerran, ettei tartte turhan kaukaa etsiä. Menin iltamyöhällä käymään vakiruokakaupassamme eli S-marketissa ja siellä satuin kulkemaan pinenen astiahyllyn edestä ja bongasin heti kuvan vuoan. Varmaan olis muutaman euron edullisemmin voinu jostain muulta paikkakunnalta löytää, mutta...
Kommentit