Eivät vaan raperperit tunnu penkistä hupenevan, vaikka kuinka niitä käyttäisin...

Tällä kertaa tein ihan tällaista tavallista pehmeää raparperipiirakkaa missä on vähän muruseosta päällä.

 Pehmoinen raparperipiirakka

(50 cm leveän uunin pellillinen)

Taikina:

4 munaa
3 dl sokeria
½ dl maitoa
1½ dl sulatettua margariinia tai voita
4 ½ dl vehnäjauhoja
2½  tl leivinjauhetta
 1½ tl jauhettua kardemummaa (tämä määrä maistuu ihan reilusti piirakassa)

 
Päälle:
 
n. 1 litra kuorittua, paloiteltua raparperia (tämä on aika reilu määrä...vähemmänkin piisaa, jos pitää raparpereissa säästellä )
 

Pinnalle muruseos:

1 dl vehnäjauhoja

25 g voita tai margariinia ( kovana)

3/4 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

 

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon vuorotellen maidon ja margariinin kanssa. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ( minä laitan aina kaksinkertaisen paperin) ja ripottele raparperin palat  päälle. Nypi muruseoksen ainekset käsin ryynimäiseksi ja levitä raparperikerroksen päälle. Paista n.200 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin värinen ja kypsä. Varo, ettet paista piirakkaa liian kuivaksi.

Huom! Isolle 60 cm leveän uunin pellille kannattaa ohje tehdä 1½ kertaisena....  

 

Tulkaahan tutut käymään kahveilla, niin saatte maistella tätä piirakkaa...