Pieni kylmäsasulohi-juustomunakas/munalätty syntyi seuraavasti: vähän rasvaa oikein kuumalle pannulle, siihen kaadetaan seos missä on sekoitettuna 1 iso kananmuna + 1 rkl vettä + ripsaus suolaa. Annetaan seoksen hyytyä pannulla noin minuutti sekoittamatta, lisätään pinnalle haluttu määrä juustoraastetta (laitoin noin ½ dl) ja kansi päälle....lämpö mieto, niin juusto ehtii sulaa. Annetaan kypsyä ihan vaan hetken aikaa. Valmiin munakkaan pinnalle levitetään kylmäsavulohta paloiteltuna, hienonnettua purjoa ja ripsaus sitruunapippuria ja pieniä tuorekurkkukuutioita.
Sitten vaan heti syömään munakkaan/munalätyn valmistuttua. Minä söin tämän avomunakkaana, vaan voishan tämän kaksinkerroinkin heilauttaa. Tästä munakkaasta tuli yksi oma lempparimunakas.
Kommentit