original_2e0a261a-1bce-4fee-946a-3951bdd

Pieni kylmäsasulohi-juustomunakas/munalätty syntyi seuraavasti: vähän rasvaa oikein kuumalle pannulle, siihen kaadetaan seos missä on sekoitettuna 1 iso kananmuna + 1 rkl vettä + ripsaus suolaa. Annetaan seoksen hyytyä pannulla noin minuutti sekoittamatta, lisätään pinnalle haluttu määrä juustoraastetta (laitoin noin ½ dl) ja kansi päälle....lämpö mieto, niin juusto ehtii sulaa. Annetaan kypsyä ihan vaan hetken aikaa. Valmiin munakkaan pinnalle levitetään kylmäsavulohta paloiteltuna, hienonnettua purjoa ja ripsaus sitruunapippuria ja pieniä tuorekurkkukuutioita.

original_753f3d5a-ef7b-4f9b-b3dc-e72d0d8

Sitten vaan heti syömään munakkaan/munalätyn valmistuttua. Minä söin tämän avomunakkaana, vaan voishan tämän kaksinkerroinkin heilauttaa. Tästä munakkaasta tuli yksi oma lempparimunakas.