CIMG6408.jpg

Viime viikolla kokeilin muutamia uusia kahvikakkureseptejä ja laitan mieleiset  ne tänne muistiin...

Tähän maustekakkuun lisäsin heti kättelyssä mausteita enemmän mitä ohjeessa oli ja vieläkään ei ollut ollenkaan liian mausteista.

Kahvikakkujen kauneuskilpailujahan tällainen koristelematon tumma kakku (mikä paistetaan jauhotetussa vuoassa) ei voittaisi, mutta jo pieni tupsautus siivilöityä tomusokeria kohentaisi kummasti ulkonäköä. Minä en laittanut taasen sitäkään, sillä pakastin kakun osina myöhempää käyttöä varten. Minua tämänkään kakun ulkonäkö ei haittaa, sillä arvostan kakun makua ja rakennetta(ettei ole sim tinttana) enemmän mitä koristeellisuutta.

Kakun helppous tulee siitä, ettei mitään tarvitse vatkailla.

Helppo maustekakku   

(1 kpl kakkuja 2 litran vuokaan)

2 kananmunaa (isoja)

3 dl sokeria 

175 g voita sulatettuna

1tlk kermaviiliä (= 2 dl) TAI rahkaa (maustamaton tai vanilja)

4½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

2 tl jauhettua kardemummaa

2 tl jauhettua kanelia

1 tl jauhettua inkivääriä

1 tl jauhettua pomeranssin kuorta

1 tl jauhettua neilikkaa (laita vähän vajaa, jos et tykkää neilikan mausta)

 

Sekoita munat ja sokeri keskenään.

Lisää joukkoon sulatettu voi sekä kermaviili/rahka ja sekoita seos tasaiseksi.

Sekoita kuiva-aineet keskenään eri kulhossa  ja lisää ne taikinaan ja sekoita taas taikina hyvin sekaisin.

Kaada taikina voideltuun (ja korppujauhotettuun) 2 litran kakkuvuokaan. 

Paista 160 asteisessa uunissa kakku kypsäksi. Uunista riippuen voi loppupuolella kypsennystä joutua nostamaan hieman lämpöä. Aikaa kakun kypsymiseen menee noin 1 tunti. Kannattaa tsekata jo 50 min jälkeen....kokeile tikulla ja jos tikkuun ei tartu taikinaa, on kakku kypsä. Liian kuivaksi ei maustekakkujakaan kannata kypsentää.

Anna kakun jäähtyä muutama minuutti vuoassa ja kumoa se sitten varovaisesti ritilälle/tarjottimelle/vadille.

Hyvää oli kakku tuoreena, mutta vielä parempaa muutaman päivän säilytyksen jälkeen, jolloin rakenne hieman tiivistyi ja maku tasaantui.

CIMG6422.jpg

Myös kakun rakenne miellytti minua. Teen ehdottomasti toistekkin tätä kakkua. Rusinoista tykkäävät voisivat lisätä 1-2 dl rusinoita kuivien aineiden sekaan. Minä olisin voinut ripsauttaa sekaan kuivattuja karpaloita, kun vaan olisin muistanut niitä kaapissa olevan. Noh, jäivätpähän toista kakkua varten.