CIMG7487.jpg

Kaupassa sattui olemaan siskonmakkaroita, joten niitä ostin heti pakkauksen keittoa varten. Kyllähän siskonmakkarasta monia muitakin ruokalajeja voisi tehdä, vaan meillä keitto on tykätyin. Syöjiä oli oman porukan lisäksi vieraskin, vaan onneksi hänellekkin näytti keitto maistuvan. Tein keitosta perunavoittoista, jotta miehillä on tuttuja sattumia keitossa. Itse tykkäisin enemmän juuresvoittoisesta keitosta ja vaan vähän pottuja, jos ollenkaan.

Siskonmakkarakeitto

vettä (aluksi noin litran verran)

lihaliemikuutio

suolaa, paprikajauhetta, soijakastiketta, mustapippuria myllystä

noin 1 litra kuorittuja perunalohkoja (8 isohkoa perunaa)

250 g  keittojuureksia (pakaste tai tuore)

1 iso keltasipuli hienonnettuna

500 g siskonmakkaroita  (mulla wursti siskonmakkaroita)

runsaasti tuoretta persiljaa

Kuumenna neste kiehuvaksi ja lisää siihen mausteet. Lisää perunalohkot ja keittojuurekset kypsymään. Anna kypsyä noin 10 min. Puristele sitten siskonmakkarat sormien välistä pieninä (mulla ei sihti oikein pelannut ja osasta palleroista tuli isompia) pallosina suoraan keiton sekaan....ihan ripesti kun tekee niin ei siinä kauaa mene. Kerran sekoitin varovaisesti makkarapalloset keiton sekaan, jotta päälle mahtuivat loput...tässä vaiheessa kyllä kattelein, jotta loppuukohan kattilan reunat kesken...vaan onneksi keitto kuitenkin mahtui valitsemaani kattilaan. Kypsentele keitto kypsäksi... sekoita varovaisesti muutaman kerran, koska makkarapalloset tahtoovat haluat tulla pintaan... 5-15 min mainitaan pakkauksessa makkarapallosten kypsymisajaksi. minä kypsentelen ehottomasti pisimmän ajan, jopa pidempäänkin ja samalla tulis keiton liemeenkin siskonmakkaroiden makua. Tarkista kypsymisvaiheessa nesteen määrä ja lisää tarvittaessa vettä. Makuakin voi tarkistella jo kypsymisvaiheessa ja lisäillä makuja oman maun mukaan. Joku tykkää lisätä tomaattistakin makua. Lisää kypsään keittoon hienonnettua persiljaa reilusti ja tarkista vielä maku.

CIMG7480-002.jpg

Piripintainen kattilallinen siskonmakkarakeittoa hävisi nopsaan pöydästä...

CIMG7477.jpg

Ihanaa kun voi vaan mennä ulos kasvulaatikoille ja leikata persiljaa ym yrttejä ruokiin...

CIMG7490.jpg

Vaikken makkarafani olekkaan, niin tällainen keitto maistuu minullekkin.