Jotain raparperihyvää teki mieli.... aikomus oli jo tehdä muffinsseja tai piirakkaa....sitten yhytín Kettuterroristit-blogista raparperikeikauskakun ohjeen..... ja koska kaikenlaiset keikausjutut ovat lähellä sydäntäni, oli raparperiherkun ohje sillä selvä, silläkin uhalla, että tiesin etttei huushollista löydy fariinisokeria  ( sillä olinhan siivonnut kaikki keittiön kaapit edellisellä viikolla R:n kanssa)

Linkin takaa löytyy Kmsu:n keikaus...minä tein muutaman pienen muutoksen ohjeeseen, joten kuvan alla ohje minun tekemälleni keikaukselle....

images?q=tbn:ANd9GcRYC4ndOz3VslpxgX-iQEU

Me nautimme raparperikeikauksen kanssa makeutettua löysää kermavaahtoa.

Raparperikeikauskakku

Taikina:

4 kananmunaa

2½ dl sokeria

1 tl suolaa

1½ tl kanelia

1 tl jauhettua kardemummaa ( ei välttämätön, alkuperäisessä ohjeessa ei ole)

1 tl leivinjauhetta

3 dl vehnäjauhoja

½ dl öljyä

2 dl porkkanaraastetta

350 g raparperia

Vuokaan:

2 rkl voita

1 dl sokeria ( oikeasti tulee fariinisokeria....minä laitoin sen puutteessa tavallista hienoa sokeria... ensi kerralla sitten fariinia)

Voitele irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm) ja ripottele fariinisokeri vuoan pohjalle. Leikkaa (kuoritut) raparperit paloiksi ja laita vuokaan. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sekoitetut kuiva-aineet, öljy ja porkkanaraaste. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 50 min. Kokeile kypsyys tikulla kakun keskeltä.... (minä jouduin paistamaan lähes tunnin) Jäähdytä hetki, kumoa kakku ja irrota vuoka varovaisesti. Tarjoa maustetun kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

 

Hieman värittömäksi keikaus jäi, koska käytin tavallista sokeria fariinisokerin tilalla..... ulkonäkö ei meitä säikäyttänyt ja jos olisin oikein fiksu ollut, olisin tehnyt lisäkekermasta hieman paksumpaa vaahtoa ja pursotellut sen keikauksen päälle....vaan enpä tehnyt niin ( monestakaan syystä)

Raparperikeikaukskakku oli ehdottomasti hyvää.... eikä kannata kaikille heti kertoa sen sisältävän myös porkkanaraastetta..... tehdään toistekin

Täältä löydät ananasversion keikauksesta ja täältä omenaisen version...ja muitakin löytyy aikaisemmista postauksistani. näköjään kahvikakku kategoriaan olen keikaukset aikaisemmin laittanut...

Minun isoin irtopohjavuoka on vanhemmiten ruvennut vuotamaan, joten laitan sen alle AINA vuoan tai pellin, niin ei tartte pestä uunia jatkuvasti