original_b90de0cf-2caa-4394-8cd5-6dfd2a8

Tämän ison kermatäytekakun tein ystävän 80-vuotispäiville jo aikaa sitten. Kakku on toiveesta ihan tavallinen kotoisa täytekakku.

Pohjana on 9 munan sokerikakkupohja tehtynä 0,7 ohjeella.

IMG_20211029_111725.jpg

Kakun kostustusliemi oli kirpakkaan hedelmäinen sisältäen appelsiinista ja sitruunasta puristettua mehua + persikkalientä + sokeria.  Alimmassa kerroksessa on täytteenä säilykepersikkaa (1 isompi prk) ja päällä sitruunaista rahka-kermaseosta.

IMG_20211029_113145.jpg

Toisessa välissä on mansikoita (pakastevadelmat leikkelin kohmeisina lohkoiksi ja täysin sulaneena valutin mansikat hyvin) ja makeutettua kermavaahtoa. Mansikoiden alla on ohut sipaisu mansikkamarmeladia. Mansikkakerrokseen laitoin kermareunuksen, ettei marjojen väri tule läpi ohuesta kermapinnoitteesta.

original_c475eb7b-f766-44f5-a3ae-59dd4f5

Kermassa ei säätelty.

IMG_20211029_120951.jpg

Tässä kunnossa kakku meni jääkaappiin tekeytymään yön yli. Isosta muovipussista tein hupun kakun suojaksi.

IMG_20211030_122111.jpg

Pintaansa kakku sai sokeroitua kermavaahtoa, paahdettuja mantelilastuja, keksejä, vadelmia ja karkkeja/jogurttirusinoita. Tuohon keskelle kakkua laittoivat juhlapaikalla kynttilät palamaan.