Innoituksen tähän ruokaan sain eräästä lemppariruokablogista, Rakkaudesta ruokaan... joitain muutoksia tein ja alla ohje miten minä pastavuoan tein. Käykääs kurkkaamassa linkin takaa Vilijaanan munamaitoinen versio.
Jauhelihapastavuoka
keitettyä pastaa ( raakana n. 300 g)
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1½ tl paprikajauhetta
½ tl mustapippuria rouheena
2 tl oreganoa tai pitsamaustetta
n.½ dl ketsuppia
1 keltasipuli hienonnettuna
1 punainen paprika kuutioina
1 pieni kesäkurpitsa kuutioina
2 isoa tomaattia kuutioina
4-5 dl vettä + lihaliemikuutio
noin 3 dl juustoraastetta (voimakkaan makuista)
Ruskista jauheliha pannulla. Lisää joukkoon pilkotut kasvikset ja mausteet ja kypsennä seosta pannulla kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet. Sekoita keitetty pasta ja jauhelihaseos ja kaada uunivuokaan. Kiehauta vesi ja liuota siihen lihaliemikuutio, jauhetta tai lihafondia. Maistele vielä kokonaisuutta ja lisää tarvittaessa mausteita. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200-225 asteisessa uunissa n.½ tuntia.
Tykkäsimme tällaisesta ilman munamaitoa olevasta versiosta kovinkin paljon....tuntui olevinaan kevyemmältä ja onhan tässä kasviksiakin aika paljon seassa... lämmitettynäkin oli hyvää.
Kommentit