CIMG3821-001-normal.jpg

Vaihteeksi hieman erilaisia jauhelihapihvejä. Pihvit eivät sisällä ollenkaan viljaista jatkeainetta, vaan reilusti juustoa ja mausteita. Ovat rakenteeltaan erilaisia, jämäkämpiä, lihaisampia. Pehmoisista perinteisistä jauhelihapihveistä tykkäävien ei kannata tätä ohjetta valita...

Juustoiset jauhelihapihvit (ilman jatkeainetta)

(4 pihviä)

400 g naudan jauhelihaa

2 dl juustoraastetta

½ dl vettä (tai maitoa, kermaa...pikkasen pehmentämään seosta)

1 muna

1 tl suolaa

1 tl paprikajauhetta

1-2 pulleaa valkosipulin kynttä hienonnettuna

mustapippuria myllystä muutama kierros

Sekoita kaikki ainekset hyvin sekaisin. Kypsennä pieni palanen esim mikrossa ja tarkista maku mieleiseksesi. Muotoile seoksesta 4 pyöreää palloa ja taputtele jokainen niistä leivinpaperin päällä pellillä pyöreäksi tai soikeaksi pihviksi. Kypsennä 200 asteisessa uunissa kypsiksi ... aikaa menee 15-20 min pihvien paksuudesta riippuen.... älä kuitenkaan paista pihvejä turhan kuiviksi.

CIMG3810-normal.jpg

 

CIMG3825-normal.jpg

Suluissa on kasvismäärät mitkä minä käytin, vaan uunijuureksiin/kasviksiinhan voi jokainen koota tasan tarkkaan niitä kasviksia/juureksia mitä haluaa.... myös punajuuri käy oikein hyvin.

 

Paahdetut uunijuurekset

porkkanoita (3 isoa)

perunoita  (6 pienehköä)

bataattia (½ isosta)

palsternakkaa (1 keksikokoinen)

kesäkurpitsaa (½ kpl)

punasipulia (1 iso)

öljyä (vajaa dl)

soijakastiketta (n.1 rkl)

hunajaa (n.2 rkl)

paprikajauetta (n. 1 tl)

mustapippurirouhetta (vähän vajaa tl)

suolaa

Pese, kuori ja paloittele juurekset lohkoiksi/pitkulaisiksi paloiksi. Sekoita huuhdeltujen juurespalojen sekaan kaikki muut aikekset ja sekoittele käsin kunnolla sekaisin, jotta mausteet leviävät tasaisesti. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle ja kypsennä 200 asteisessa uunissa kypsiksi...eikä haittaa vaikka pikkasen ylikypsikisikin menisivät. Jos haluat tummemman paahteisen pinnan, nosta lopussa lämpöä kuumemmaksi.

CIMG3833-normal.jpg

 

CIMG3818-normal.jpg

Lisäkesalaatissa on ihan vaan jääsalaattia, punaista suippopaprikaa, tomaattia, ananasta ja  tuoretta basilikaa.