Helppotekoisia ja hyviä. Mulla vielä vaan piisaa eräältä ystävältä saamiani metallisia isoja muffinssivuokia. Ovat siitä hyviä, ettei tarvitse laittaa muffinssipellille ja muoto pysyy korkeana.
Ohje täältä,... pienin muutoksin. Kiitos ohjeesta.
Omenamuffinssit
(12 kpl isoja)
Taikina
3½ dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria / vanilliinisokeria
1 dl appelsiinimehua
2 kananmunaa
100 g voita tai margariinia
2 dl karkeaa omenaraastetta + sekaan 1½ tl kanelia ja 2 rkl fariinisokeria
Päälle kaurainen muruseos
75 g margariinia
½ dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
2 rkl vehnäjauhoja
Sekoita taikinaan tulevat kuivat aineet keskenään. Lisää neste, kananmunat sekä sulatettu rasva. Lisää lopuksi maustettu omenaraaste. Sekoita sen verran että taikina tasottuu. Jaa taikina jämäköihin muffinivuokiin tai muffinipellillä oleviin paperivuokiin.
Muruseosta varten sulata rasva ja lisää joukkoon sokeri, kaurahiutaleet ja venhäjauhot. Jaa muruseos jokaisen muffinssin päälle ( n. rkl).
Paista muffinsseja n. 200 asteessa 15-25 min.... minulla aikaa meni n. 20 min. Kokeile tikulla muffinssien kypsyyttä. Kuiva tikku = kypsä muffinssi. Varo paistamasta muffinsseja liian kuiviksikaan.
Tykästyin kovasti näihin....
Olen tehnyt aikaisemmin näitä omenamuffinsseja kaurapäällyksellä.... nyt tekemäni ovat hyvin paljon saman oloisia. Pikkasen nopeampia tehdä ovat muffinssit tällä ohjeella missä omena tulee taikinaan raasteena.
Kommentit