Tarkoitus oli tehdä valkosuklaa pannacottaa....vaan mohinkäs kaikki valkosuklaat olivatkaan taas kaapista kadonneet. No nou hätä, onneksi löytyi maitosuklaata, joten siitä sitten tein pannacota. Tekeminen jäi aika viimetippaan, joten en edes yrittänyt kumota herkkua, vaaan syötiin se annoskulhoista.

Tällä kertaa käytin tätä Iloleipurien valkosuklaa pannacotan ohjetta .... suklaaksi käy mikä vaan. Liivatemäärä kannattaa tarkistaa riippuen aikooko kumota pannacotan vai syödä suoraan kulhosta.

Pannacotta maitosuklaasta/ valkosuklaasta

(4 - 6 annosta)
liivatelehteä ( syötiin kulhoista, laitoin vain 2 liivatetta)
1-2 tl vaniljasokeria
4 dl kermaa ( laitoin puolet täysmaitoa)
¼ dl sokeria ( en laittanut ollenkaan)
100 g maitosuklaata (tai valkosuklaata)

Lisäkkeeksi; mansikoita tai muita marjoja tai vaikkapa hedelmäpaloja/soseita.

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna kattilassa kerma, maito ja sokerit kiehuvaksi. Siirrä kattila pois liedeltä ja paloittele suklaa kerman joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Puserra liivatteista vesi pois ja sekoita ne kuuman kerman joukkoon. Jäähdytä seos kylmävesihauteessa koko ajan vatkaten. Annostele pannacotta jälkiruokamaljoihin ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai vaikkapa seuraavaan päivään. 

Lisää marjat tms pannacotan päälle kulhossa/lasissa.

Toisella kertaa syötiin pannacottaa ihan vaan mansikoilla höystettynä.....hyvää, ei ollenkaan kauhean makeaa

 

Tätä herkkua en ole itse tehnyt, mutta laitanpa kuvan kuitenkin, koska  pannacotta on tehty tällä samalla ohjeella käyttäen suklaana valkosuklaata ja nesteenä oli koko määrä kermaa. Lisäkkeenä kinuskikastiketta ja kotimaisia vadelmia. Oli hyvää!