IMG_20210425_155330.jpg

Helppo- ja nopeatekoinenkin ateria ohuista broilerinfileleikkeistä.

Aurajuustobroileri

4 kpl broilerin ohutfileleikkeitä (maustamaton)

rasvaa lihojen ruskistamiseen

1 prk juustokermaa (250 ml)

2 dl vettä

suolaa?

sitruunapippuria (reilu ½ tl)

paprikajauhetta (reilu ½ tl)

curryä  (ihan pieni ripsaus)

vaaleaa Maizenasuurustetta

50 – 100 g aurajuustoa (osa kastikkeeseen ja palat annoksiin)

Valmistaminen

Ruskista lihat molemmin puolin paistinpannulla. Nosta lihat odottamaan lautaselle.

Valmista kastike samalle paistinpannulle. Lisää juustokerma, vesi ja sinihomejuusto sekä mausteita. Kuumenna kiehuvaksi. Suurusta vaalealla maizenalla ohueksi kastikkeeksi. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja maistele makua. Lisää lihat kypsymään kastikkeeseen. Mikäli lihat eivät peity kokonaan, käännä niitä kypsentämisen välillä. Anna ohutleikkeiden hautua kastikkeessa vähintään 10 min. Tarkista vielä kypsän ruoan kastikkeen maku ja sakeus.

IMG_20210424_140633.jpg

Annoksessa olevat pitkät porkkanasuikaleet (kuorituista porkkanoista) ja vihreät parsat (kova kantaosa pätkäisty ensin pois) ovat ensin kiehautettu suolalla maustetussa vedessä. Porkkanat pohjalle ja parsat pinnalle samaan kattilaan. Parsat ihan vaan 2 minuuttia ja porkkanat napakan kypsiksi asti. Tähän vaiheeseen voi esivalmistella jo hyvissä ajoin.

Sen jälkeen porkkanat on paistettu voissa paistinpannulla väälillä niitä käännellen + maustettu hunajalla, mustapippurilla, suolalla ja hienonnetulla persiljalla. Pannulle voi laittaa ihan pienen tilkan porkkanoiden keitinlientä, ettei hunaja pala.

Kun lihat ovat kypsymässä ja  riisi kiehumassa, on aika tehdä lämpimät lisäkkeet loppuun. Vihreitä parsoja kääräisin 2 kpl yhteen pekonisiivuun ja ruskistin nyytit airfryerissä 200 asteessa vajaa 5 min.

IMG_20210425_155444.jpg

Minä laitoin kastikkeeseen auraa vähemmän (että ruoka maistuisi kaikille syöjille) ja he jotka sinihomejuustosta tykkäävät enemmän, laittoivat lisäöksi annokseensa isomman palan juustoa.