IMG_20210217_131820.jpg

Eilen aamulla iski ihan yllättäen pitkopullan himo, joten tehtävähän se oli pikkuinen pullataikina.

Tein taikinaksi vain ½ litran ihan tavallisen pullataikinan. Nesteenä maito + vesi, laitoin kananmunan vanhan tavan mukaan. Hiivana tuorehiiva. Tein vähän kovemman taikinan mitä pikkupulliin.

IMG_20210217_131927.jpg

Neljällä letityksessä käytin tätä tapaa.

Hyvin kohonneet pitkot voitelin kananmunalla kahteen kertaan säikeiden suuntaisesti (välillä muutaman minuutin kuivatus) ja laitoin reilusti raesokeria (ja mantelilastuja) päälle.

Paistoin pitkot 175 (alussa, lopussa nostin ihan vähän lämpöä) asteisessa tasalämpöuunissa, kahden leivinpaperin päällä noin 25 minuuttia. Vieläkin vähän haen tuntumaa uuden uunimme kanssa lämmöissä ja ajoissa.

IMG_20210217_131815.jpg

5 säikeellä letitykseen löytyy mallikuvia täältä.

Oltiin eilen loppasuita ja syötiin yks pitko kokonaan.