CIMG8809.jpg

Kyllä meillä ruokaakin on tehty taukoni aikana. Minulla ruoanlaitto tahtoo olla vaan sellaista, etten tee ruokia mistään otetun ohjeen mukaan, tai tehdessä en ajattele laativani ohjetta, joten ainesmääriä ei tule kirjattua paperille/koneelle. Joitakin meille uusia ohjeita olen kokeillut, jotkut ohjeet jäävät vakikäyttöön ja toisia taas ei sen koommin ole tullut tehtyä. Tämän tyyppisiä jauhelihapihvejä/pannupihejä tulee tehtyä aika usein. Tässä yksi versio niistä ja ihan ohjeen mukaan tehty (melkein). Yläkuvassa ruoka kypsymisen alussa ja mausteitakin lisäsin vielä tuon jälkeen, siksi väri noin hailakka.

Tämä ohje on ollut joskus Ilta-Sanomissa.

Pannupihvit kermakastikkeella

(alkuperäinen ohje Ilta-Sanomien)

Pihviseos

400 g paistijauhelihaa (minulla naudan 10% jauhelihaa)

1 dl    rouhittua pari päivää vanhaa leipää

1       iso keltasipuli

1 rkl  voita

1       kananmuna

2       valkosipulinkynttä hienonnettuna/raastettuna

2 tl    yrttimausteseosta (tämä määrä maistuu jo ihan hyvin pihveissä, ei meistä kuitenkaan liikaa)

         suolaa, mustapippuria

Kastike

2      keltasipulia

1 rkl voita

2 dl  kermaa ( tilkkanen vettä)

(oma lisäys ihan vähän sinappia, paprikajauhetta, mustapippuria)

Valmistaminen

Raasta/hienonna leipä. (tai käyhän tähän korppujauhokin)

Hienonna sipuli ja kuullota sitä voissa. Jäähdytä.

Yhdistä pihvien aineet ja muotoile pihvejä. Minä tein 5 isoa pihviä. Pihvit kutistuvat paistettaessa, joten muotoile aika ohuiksi.

Paista pihvit voissa molemmilta puolilta melkein kypsiksi. Nostele pihvit lautaselle odottamaan.

Siivuta kastikkeen sipulit ja kuullota niitä voissa paistinpannulla.

Lisää kerma (ja sinappi) ja kiehauta. Lisää muitakin mausteita oman maun mukaan. Minä ripsautin paprikajauhetta, mustapippuria ja pikkasen sinappia.

Lisää pihvit kermakastikkeen joukkoon ja kypsennä kermassa. Valele pihvejä kastikkeella tai käännä pihvit kertaalleen, jotta kypsyvät tasaisesti. Tarpeen mukaan kastikkeeseen voi lisätä tilkan vettä, jos se hautumisen aikana sakenee liikaa. Tarkista pannupihvien kypsyys. meillä tällaisetkin kypsennetään ihan kypsiksi = harmaata sisältä. Pihvit pysyvät mehevinä, vaikka hauduttelisi vähän pidempäänkin.

Tarkista vielä kastikkeen maku ja sakeus.

 

CIMG8812.jpg

Ohje suosittelee tarjoamaan pannupihvit perunasoseen kanssa. Niimpä teimme mekin.