IMG_20211110_100047.jpg

Sydämen surujen kakku on helppo- ja nopeatekoinen kaakaokakku. Sama perusohje on monissa lähteissä millä minäkin kakun yleensä teen. Jostain kumman syystä en vaan sitä ole blogiin asti saanut. Esim Taru on tehnyt hienostoversion tästä kakusta lisäämällä oikeaa suklaata ja pähkinöitä taikinaan ja vielä kuorruttamalla kakun suklaalla. Käykääs kurkkaamassa tällaisen oikein suklaisen kakun kuva Tarun blogista.

Sydämen surujen kakku

(tarvitaan 2 litran vuoka)

5 dl vehnäjauhoja

4 dl sokeria

3/4 dl tummaa kaakaojauhetta

1 tl soodaa

1 tl suolaa (tämä pitää ehdottomasti laittaa, ettei maku jää pliisuksi)

1 tl vaniljasokeria

150 g voita

250 g maitorahkaa (maustamatonta, jos esim vaniljarahkaa, kannattaa sokerimäärää hieman vähentää, olen tehnyt usein vaniljarahkasta ja vähentänyt ½ dl sokerimäärästä ja kakku on vieläkin hyvän makea)

1/2 dl maitoa

2 isoa kananmunaa

Valmistaminen

Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään kulhossa (kaakaojauhe kannattaisi siiviilöidä). Lisää sekaan kananmunat, sulatettu voi, maito ja rahka ja sekoita heti tasaiseksi taikinaksi. Taikina on paksua, piä huoli, että tulee sekoitettua kunnolla. Laita taikina voideltuun (jauhotettuun) kakkuvuokaan ja tasoita pinta. Paista kakku 175 asteisessa uunissa 50-60 min alimmalla tasolla. Kokeile kakun kypsyys tikulla kakkuosan keskeltä. Kun taikinaa ei tartu tikkuun, on kakku kypsä. Minä paistoin nämäkin kakut vanhoissa ”teflonvuoissa” ja niissä suositellaan kakut paistettavaksi vain 150-160 asteisessa uunissa. Kun lämpötilaa alentaa, kypsymisaika hieman pitenee. Anna kakun jäähtyä noin 5 min ja kumoa se sitten varovaisesti lautaselle/tarjottimelle/ritilälle. Tämäkin kahvikakku mehevöityy, jos sen malttaa antaa tekeentyä 1-2 päivää.

IMG_20211103_200939.jpg

Tämän kuvan kakut ovat eri tekokerralta. Olen nyt lähiviikkoina tehnyt sydämen surujen kakkua kolme kertaa, kun se on niin nopsa tehdä ja kaakaosta tykkääville myös mieluisan makuista. Pitää ens kerralla laittaa suklaata sekaan, niin saa käytettyä suklaan jämiä.

original_cb08eefd-ae29-48e7-9127-5017d33

Tämän näköistä on kakku sisältä. Paiston kanssa ei kannata hötkyillä, ettei jää liian kosteaksi....paistsi että monet tykkäävät sellaisesta kosteasta tinttana kakusta, vaan me ei.

Tänään on kyläilypäivä, niin tekaisin aamulla aamupalan laiton sivussa yhden kakun uuniin, niin saan tuoretta viemisiksi