Tämä jo monissa blogeissa kehuttu hyydykekakku on ollut jo pitkään kokeiltavien leivonnaisten listallani. Viime lauantai aamuna sitten tekaisin pienen kakun iltaherkutteluihin. Baileystä meillä ei ollut, kylläkin kolmea muuta kermalikööriä, joista tähän kakkuun laitoin Conways-likööriä. Muutenkin kakun ainekset muotoutuivat vähän siitä mitä aineksia kotona sattui olemaan....

2064508.jpg

Kermaliköörifanin ( siis minun) unelmakakkua.....

 

Kermaliköörillä maustettu hyytelökakku (Baileys-kakku, tai minulla oikeasti Conways-kakku)

Pohja: ( 19 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan)

175 g dominokeksejä tms.( käytin vaniljan makuisia dominoja + sekaan laitoin muutaman digestivekeksin)

50 g sulatettua, jäähdytettyä rasvaa

Murskaa keksit esim. muovipussissa lihanuijalla tai kaulimella. Sekoita tasaiseksi rasvan kanssa ja levitä pohja vuokaan. Älä taputtele kovin tiiviisti, ettei tule kovaa pohjaa.

Minulla ei ollut noin pientä irtopohjavuokaa ( kannattaa pingottaa muovipussi tai leivinpaperi pohjaan), joten tein kakun tavallisessa vuoassa ja laitoin vuokaan ensin muovin pohjalle + reunoille, jotta kakku on helppo nostaa vuoasta pois ja siiträä vadille. Valmiin kakun reunoilla näkyy muovipussin jättämiä viiruja, muttei ne meitä haitanneet.....

Täyte:

200 g vaniljan makuista tuorejuuston tyyppistä valmistetta ( Sunnuntai)

3 dl vispikermaa

3 liivatelehteä

1½ dl tomusokeria ( kannattaa maistella, minä laitoin vähemmän mitä monissa ohjeissa oli)

n. 1 dl kermalikööriä

2 tl vaniljasokeria

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa "tuorejuuston" sekaan tomusokeri ja vanilliinisokeri. Kuumenna likööri kiehuvaksi ja liuota siihen vedestä pois puristellut liivatelehdet. Jäähdytä liivateseo haaleaksi. Sekoita liivateseos tuorejuustoseokseen sekoittaen tasaiseksi. Yhdistä kermavaahto seokseen viimeisenä. Maistele seosta ja lisää makeutta tarvittaessa. Minä lisäsin liköörilorauksen vielä tässä vaiheessa. Kaada seos pohjan päälle ja levitä tasaiseksi tai tee kuvioraapalla koristekuviot pintaan. Anna kakun hyytyä vähintään 4 tuntia tai vaikkapa yön yli jääkaapissa suojattuna. Me söimme kakkua ensimmäisen kerran jo saman päivän iltana ja ihan ok oli. Koristele kakku haluamallasi tavalla. Minä laitoin kermapursotuksia, reunoille vähän suklaaströsseliä ja päälle  kaupan kaakaokukkasia.( oli muuten tosi riittoisa pakkaus)

Kakku oli aivan ihanaa. Rakenteeltaan pehmeää, samettimaista, mutta kuitenkin ihan hyvin hyytynyttä. Tätä kakkua tehdään ehdottomasti  toistekkin (kentien tummalla ohuella käärötorttulevypohjalla).....