CIMG0497.jpg

Siskon porukoiden kanssa syötiin nopsaan valmistuvaa ruokaa. Ei oikein muuta ehtinyt lauantain päiväsyönnille tehdä, koska meni kaupoilla ja kirppiksillä kierrrellessä niin kauan. Siskon porukat eivät oleet koskaan syöneet punaisella pestolla maustettua broileriruokaa, siksikin tätä ehdotin tehtäväksi. Lisukkeeksi keitin tummaa riisiä, kasviksia ja tein feta-melonisalaattia höystetynä pikamarinoidulla punasipulilla.

Ohje broileriruokaan löytyy täältä. Tein nyt vaan tuplamäärän ja käytin ykden kokonaisen lasipurkillisen punaista pestoa kastikkeen maustamiseen. Lihojen jauhotuksen jätän nykyisin pois, pilkon lihat pienemmiksi yms....laitanpa ohjeen tänne muistiin, miten nykysellään tämän helpon ruoan valmistan

Broileria punaisessa pestokastikkeessa

3-5 kpl broilerin fileitä, ohutleikkeitä tms maustamattomana (530 g pkt)

n. 1 tl suolaa (onko lihoissa jo suolaa?)

mustapippuria myllystä

1-2 rkl öljyä (tai muuta rasvaa) paistamiseen

3 -4 rkl punaista pestoa (kannattaa maistella ja laittaa vaikka ensin vähemmän...lisätä on helppo)

2-3 dl (ruoka)kermaa

(vettä tarpeen mukaan)

kuivattua rakuunaa (vajaa tl)....

Ruskista (paloitellut) fileet paistinpannulla/padassa tilkassa öljyä molemmin puolin. Lisää mauseet paiston aikana. Lisää pannulle kerma ja pestokastike + loraus vettä ( = noin ½ dl ) ja sekoita ne....toki voit myös sekoittaa ensin kerman ja peston (ja veden) astiassa ja lisätä sitten lihojen sekaan. Vaan ihan hyvin ne sekoittuvat näin pienessä määrässä siinä pannullakin/padassa. Hauduttele/kypsennä lihoja pannulla kannen alla 15-25 min lihojen paksuudesta ja lihojen ruskistamisajasta riippuen ennen nesteen laittamista. Lämpö saa olla aika miedolla kypsytysvaiheessa ja jos kerma meinaa mennä turhan sakeaksi tai rasvaiseksi, lisää vettä tarpeen mukaan. Kokeile haarukalla lihojen kypsyyttä (tuntuvat pehmoiselta ja tietenkin voi paksuimpaan kohdaan tehdä viillon ja katsoa että näyttää kypsältä) Mausta valmis kastike rakuunalla. Maistele kastikeosuutta....tässäkin vaiheessa voit vielä lisätä pestoa lisää.... minä lisäsin suolaa ripsauksen.  Minusta tuo kastike olis ollu hyvää ilman rakuunaakin, vaan kun rakuunafani olen, niin pitihän sitä laittaa.

CIMG0488.jpg

Tässä padassa on kaksinkertainen määrä yllä olevalla ohjeella tehtynä.