IMG_20221209_170841~2.jpg

Helppotekoiset suklaiset pikkuleivät. Minä laitoin näihin sekä Marianne crushia, että Marianne rakeita kokonaisina. Mimmin keittiössä on kaappien tyhjentely leipomiset menossa.

IMG_20221209_161854.jpg

Marianne-pikkuleivät

(noin 50 kpl pienehköjä pikkuleipiä)

200 g voita (kannattaa laittaa ihan voita, jos vaan sen mausta tykkää)
1½ dl sokeria (laitoin  ihan tavallista hienoa sokeria, vaan halutessaan voisi laittaa osan fariinisokeriakin ja sokerimäärä voi vaihdella 1-2 dl riippuen kuinka makeita pikkuleivistä haluaa.)
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja (käytän puolikarkeaa)
2 tl leivinjauhetta
150 g Marianne crushia ja /tai Marianne rakeita kokonaisina (minä laitoin kumpiakin)

(lisäksi taikinaan voi laittaa ihan pienen ripsauksen suolaa korostamaan muita makuja, varsinkin jos rasvaksi käyttää leivontamargariinia)

Valmistaminen

1. Vatkaa huomeenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi esim. sähkövatkaimella (näyttää vaalealta, pehmeltä ja jos otat seosta hieman sormien väliin, ei siinä tunnu enää sokerikiteitä). Lisää joukkoon muna ja vatkaa voimakkaaasti sähkövatkaimella seos tasaiseksi. 

2. Sekoita kuivat aineet ja Marianne rakeet ja crushi keskenään ja sekoita ne taikinaaan.....ihan koneellä voi tämänkin vaiheen tehdä. Minä aina lopuksi sekoitan taikinan käsin, jotta tulee varmasti kaikki sekaisin.

3. Ennen kun rupeat tekemään pikkuleipiä, malta AINA paistaa koekakku, että näät jauhomäärän olevan sopiva. Pikkuleipien pitäisi levitä vähän uunissa. Jos ne jäävät omaan makuusi liian korkeiksi, paina pikkuleipiä enemmän littanaksi ennen uuniin laittamista. Jos taas pikkuleivät leviävät omaan makuusi liikaa, lisää hieman jauhoja tai älä paina yhtään pikkuleipiä littanaksi ennen uuniin laittamista.

Ota taikina pöydälle (+ tarvittaessa käsiin hieman jauhoja, ei kyllä pitäisi tarvita?) ja hieraise siitä paksu tanko minkä jaat pienempiin osiin. Pyöritä jokaisesta osasta ohuempi tanko ja leikkaa ne tasakokoisiksi pikkuleipäaihioiksi. Pyöritä palat käsien välissä nopeasti palloiksi ja  laita ne pellille (laita 2 leivinpaperia päällekkäin)  ja paina pikkuleipiä hieman littanaksi (käsin tai esim lasin pohjalla) 

4. Paista pikkuleivät vähän alle 200 asteessa uunin keskiosassa 10-15 minuuttia.... kauniin vaalean/kullan ruskeiksi. Jokaisen uuni paistaa eri tavalla, joten paistumista kannattaa seurata. Minäkin joudun joskus nostamaan pikkuleivät lopussa vielä yhden tason ylemmäksi saadakseni mieleisen paistopinnan. Minun uunit paistavat alhaalta reilummin, siksi laitan aina kaksi tai jopa kolme leivinpaperia päällekkäin.

5. Anna pikkuleipien jäähtyä ja pakkaa ne sitten rasiaan, lasipurkkiin tms. Säilytä pikkuleivät huoneenlämmössä. Tarvittaessa pikkuleivät voidaan myös pakastaa.

IMG_20221209_170841.jpg

Tässä on 3 x ohjeella tehdyt pikkuleivät.

Halutessaan pikkuleipiä voi vielä jäähtyneinä koristella suklaasulalla. Meistä näissä on makua riittävästi ihan tällaisenaan, tokihan ovat monen silmään vaatimattoman näköisiä ilman koristeluja. Me syödään nämä ihan tällaisinaan.