Pasta bolognese
(5 -6 annosta)
1 pkt (170 g) | pekonia |
1 | iso sipuli |
2 -3 | valkosipulinkynttä |
3 isoa | porkkanaa |
1 rkl | öljyä |
400 g | naudan jauhelihaa |
1 tlk (500 g) | tomaattimurskaa |
3 - 4 dl | vettä ( osa voisi olla punaviiniä) |
1½ tl | suolaa |
1/4 tl | mustapippuria |
2 tl | oreganoa |
Lisäksi tarvitaan 300 - 400 g spaghettia
1. Leikkaa pekoni pieniksi suikaleiksi. Hienonna sipulit. Raasta porkkana karkeaksi raasteeksi.
2. Levitä pekonisilppu isoon paistokasariin ja kuumenna hitaasti, jotta neste ja rasva irtoaa. Nosta lämpöä ja paista, kunnes neste on haihtunut ja pekoni alkaa ruskistua. Lisää sipulit ja porkkanaraaste. Kypsennä sekoitellen, kunnes sipuli kuullottuu. Kumoa seos kulhoon odottamaan.
3. Kuumenna paistokasarissa tilkka öljyä ja ruskista jauheliha. Lisää pekoni-vihannesseos, tomaattimurska, vesi, suola ja mausteet. Hauduta hiljaa kannen alla noin puolisen tuntia. Sekoita välillä ja lisää tarvittaessa hiukan vettä. Tarkista maku.
4. Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta.
5. Annostele pasta lautasille. Nosta päälle kastiketta. ( Lisää vielä parmesania annoksen päälle)
Kommentit