CIMG1546.jpg

Syksyn tullen erilaiset lihapalat ovat palailleet meidänkin ruokapöytäämme. Tällaista possunsuikaleilihasta tehtyä paprikaista lihapataa söi kanssasyöjä eräänä arkivapaapäivänäni. Harvemmin tulee ostettua valmissuikaleita, van voihan tähänkin lihan ostaa palana ja suikaloida itse. Kassler, raaka kinkku, ulkofile...kaikki käy tai niiden yhdistelmät.

Paprikaisessa possupadassa on possun sukaleilihoja, sipulia, porkkanaa, rasvaa lihojen ruskistamiseen, punaista paprikaa, paprikajauhetta, mustapippuria, vettä, paseerattua tomaattia, valkosipulia ja suolaa. Lihojen ruskistamisen ja aineiden yhdistämisen jälkeen (kaikki muut, mutta paprikapalat laitoin vasta kypsentämisen loppupuolella) pata hautui uunissa kunnes liha oli oikein pehmeää.... kun ei ollut hoppua, niin inulla pata hautui lähemmäs 1½ tuntia miedossa uuninlämmössä.